MUDr. Jozef Španka

On-line gynekologická poradňa

slúži na konzultáciu otázok týkajúcich sa intímneho zdravia žien. Má len odporúčací charakter, vhľadom na to, že nie je možné dôkladne vyšetriť prípadné zdravotné ťažkosti, ktoré je potrebné riešiť návštevou odbornej ambulancie.

Vaše otázky budú zodpovedané do 24 hodín a denný limit je 20 otázok.

MUDr. Jozef Španka
gynekológ a pôrodník s 30-ročnými skúsenosťami www.ingyn.sk

27. septembra 2018
Dobry den. Som 28 rocna dojciaca matka, dojcim pomaly 2,5 roka. Pisem preto,lebo uz neviem,kam sa obratit,nakolko ani obvodny lekar ani gynekolog neberu moj problem vazne. Pred rokom som si nahmatala hrcku v prsniku. Bola som u 3 roznych lekarov na sone,nikto hrcku na sone nevidi, ale nahmatat ju nahmataju. Moj problem je v tom, ze ma boli prsnik aj pazucha, mam trochu pripuchnutu cast medzi tym,ako sa pripaja prsnik k hrudniku a pazuchou. Moj obvodny lekar to nazval len asymetriou, ale tato „asymetria“ je tiez bolestiva. Boli i oblast rebier okolo prsnika a taha ma cela lava strana chrbta,bolestive je i rameno. Logicky mi vychadza,ze bolest prameni v pohybovom ustrojenstve, no stale mam strach o prsnik. Moze sa stat,ze je tam niekde za zdurenymi zlazami dojciaceho prsnika schovana rakovina,ktoru sonograf neodhali? Pripadne na koho sa mam obratit pre dovysetrovanie? Pravidelne navstevujem fyzioterapiu, ale vsetko ma len kratkodoby efekt.Dakujem Vam pekne za odpoved.

Odporúčam čím skôr zástavu laktácie, 2,5 roka fakt stačí a realizovať mamografické vyšetrenie a konzultovať gynekológa- špecialistu na prsníky, každa vačšia nemocnica takýchto lekárov má. Riešte!

27. septembra 2018
Dobrý deň, prosím Vás viac ako rok mám HPV vírus, môj partner má menšiu vyrážku a urológ ho poslal na kožné. U bežného lekára mu robili CRP vyšetrenie a hodnota bola 90. Chcela by som sa informovať či tá vysoká hodnota môže súvisieť s HPV vírusom, pripadne či nemôže byť HIV pozitívny. Vopred ďakujem za odpoveď

To CRP s tým zrejme vôbec nesúvisí,  ale na ATB liečbu to bude. Ak mu nedôverujete resp. bol v za posledných 6 mesiacov v zahraniči / vyššie riziko/ je možné mu dať bezplatne spravit test na AIDS/HIV/

27. septembra 2018
Dobry den, je zachovany antikoncepcny ucinok ak som pred prehltnutim hak cmulala? Mam problem prehltnut i male tabletky, tocila som si ju v ustach jazykom a az ked bola tenka sa mi ju podarilo prehltnut. Doteraz som prehltla vcelku. Este mi ostava 5 aktivnych tabletiek. Dakujem.

Ok, je to v poriadku nevadí

27. septembra 2018
Dobry den,3 tyzdne som krvacala potom som bola na zakroku,uzavreli to ako hormonalnu poruchu a 2 tyzdne odporucali bez pohlavneho styku. Na piaty den som mala pohlavny styk.Mohla som otehotniet, je mozne mat po piatich dnoch ovulaciu?

Je to veľmi nepravdepodobné. Nejde ani tak o ovuláciu, ale stav výstelky maternice, ktorá pár dní po kyretáži nie je nachystaná na nidáciu embrya.

27. septembra 2018
dobrý viete mi prosím poradiť ? Mám zapal priedušiek predpísal mi moj doktor antibiotika Sumamed ( azitromycin), strašne mam strach ich brať aby neubližili bábu. Beriem druhu tabletku mám ešte jednu pred sebou ale cele dni len premýšľam aby bolo dobre. Volala som aj mojej gynekologičke povedala že tieto ANT sa možu v tehotenstve ale kto mi to zaručí? Mali ste podobnú skúsenosť ? Som v 14 tt a je to naše dlho vysnívane bábo . Po prvej tablete ma hned trápila hnačka , je to v poriadku ?

Je to v poriadku, navyše oveľa viac by plodu vadila vaša infekcia. Riadne doberte v 14. týždni je i tak organogeméza ukončená.

24. septembra 2018
Dobry den prajem,pred tyzdnom som bola v celkovej anesteze.S muzom planujeme zacat pracovat na babatku. Od znamej som pocula,ze je dobre, ak sa aspon cca 3 mesiace po celkovej anesteze pocka,dokial sa vyplavia urcite latky z tela z celkovej anestezy pred tym,ako sa zacneme snazit o dieta.Chcem sa opytat,ci je to pravda.Vopred dakujem za odpoved.

Nie je to pravda, môžete sa snažiť už dnes:-)

24. septembra 2018
Dobry den. Brala som tablety canesten a po nich lactofeel. Po menzese mam vytok nie ciry ale s primesou bielej. Mozem to povazovat za zdravy vytok? Dakujem

Zrejme je to v poriadku, ale počkajte ešte 10 dní a ak sa nič nezmení,  tak je to ok

23. septembra 2018
Pekny den,Vam zelam.Chcem sa opytat,Bola som 2krat mimo maternice tehotna.Odobrali mi obidva vajickovody,plus vajecnik.Jeden vajecnik ostal plne funkcny,mestruaciu mam pravidelnu.Mozem otehotniet prirodzenou cestou?Ci len umelym oplodnenim.Ďakujem, za Vasu skoru odpoved.Veronika

V tomto prípade, už môžete otehotnieť žiaľ už len umelým oplodnením a teda asistovanou reprodukciou.

23. septembra 2018
Dobry den chcem sa opytat som v 6 tyzdni tehotenstva a teraz sa u mna objavil spinavy vytok a pobolieva ma brusko je to normalne alebo mam ist k lekarovi.dakujem za odpived

Áno určite choďte k vášmu gynekológovi, sú to možno príznaky hroziaceho potratu….

23. septembra 2018
Dobry den, uzivala som Fluomizin nasledne po 6 dnovej liecbe som zacala uzivať Gynimun ťažkosti nemam žiadne, ale odkedy som zacala uzivat Gynimun mám hnedy vytok je to v poriadku?

Výtok s Gynimun nesúvisí…  odporúčam počkať pár dní, a ak to nebude ok znovu ísť k vášmu gynekológovi..

Stránka 1041 z 1049 « 1036 1037 1038 1039 1040 1041 1042 1043 1044 1045 1046 »

Aj Vy máte otázku?


Opýtajte sa lekára