MUDr. Jozef Španka

On-line gynekologická poradňa

slúži na konzultáciu otázok týkajúcich sa intímneho zdravia žien. Má len odporúčací charakter, vhľadom na to, že nie je možné dôkladne vyšetriť prípadné zdravotné ťažkosti, ktoré je potrebné riešiť návštevou odbornej ambulancie.

Vaše otázky budú zodpovedané do 24 hodín a denný limit je 20 otázok.

MUDr. Jozef Španka
gynekológ a pôrodník s 30-ročnými skúsenosťami www.ingyn.sk

15. apríla 2021
Ono to krvácanie je vždy iba nejakých 5 minút po pohlavnom styku… nikdy to neprehráva viac dni … nemusim ss teda obávať ?

treba mysliet na to, že za kontaktným krvácaním/hlavne opakovaným/ može byt  aj važna príčina

15. apríla 2021
Dobrý deň pán doktor, chcela by som sa opýtať, mám len jeden vajecnik, druhý mi vyoperovali. S priateľom sme sa rozhodli, že je ten správny čas na dieťatko. Budem ovulovat každý mesiac, keď mam len jeden vajecnik? Ďakujem

ano mali by ste…… ten čo ostal preberie funkciu toho vyoperovaného… dokonca aj keby bol poškodený aleb o neprítomný jeden vajcovod na strane kde je nepoškodený vaječník tak ten kontralateralny može napomoct- hovorí sa tomu tzv.pick up fenomen….Priroda je mocná:)

15. apríla 2021
dakujem pan doktor 😊 no pani doktorka mi ju zmenila mi povedala že mi asi nesadla ked tak dlho som krvacala🤷🏼‍♀️ no alee dnes je to uz 3 den a mesiačikyy nikde mam ja taky divny pocit že sa to ani nespustii :/

vyčkajte ..po 7 dnoch nový blister

15. apríla 2021
Dobrý deň. Moja menštruácia je posledné dva mesiace veľmi slabá. Nie je to ani klasická červená krv, ale skôr hnedá. Po skončení menštruácie, ktorá trvá zvyčajne tak 6 dní sa objavuje taký hnedý výtok asi ešte týždeň po menštruácii. Nie je to nič silné, ale musím použiť intímnu vložku. Chcem sa spýtať či je to normálne, či sa to stáva a či sa menštruácia opäť sama vráti do normálu alebo by som mala navštíviť lekára. Ďakujem pekne za odpoveď.

malo info o vas…..kvôli kontextu…..ak vylučujete tehotnost tak nieje to zas tak nič neobvyklé…ak mate okolo 50 rokov tiež nie…. ak sa to ešte raz zopakuje tak ano chodte – vhodne by bolo hlavne sono

15. apríla 2021
Dobry den som v 20 tt a velmi mam chut na olomoucke tvarozky.Viem ze sa v tehotenstve mozu len pasterizovane mliecne vyrobky.No na tychto tvarozmach sa to neudava.Mozem zmlsnut aj cely balicek za den?neuskodi to?dakujem

dajte si:)

15. apríla 2021
Pan doktor je pravda že ked sa prechadza na inu hatk tak v pauze sa nemusi dostavit menzes? čitala som že ked sa prechadza na uplne “iny typ” tak sa nemusi dostavit dakujem za odpoved

:)…..ako ta maternica „vie“ po vysadení povodnej, že príde nová?…a nema krvácat… je to nezmysel….krvácanie v pauze zo spádu nema nič spoločné so zmenou hatk…

15. apríla 2021
Dobry den, chcela som sa Vas opytat ci nemate skusenost.. zena 49r, uziva HAK Yasminelle a je rok po sklerotizacii krcovych zil. Chcela by sa dat ockovat ale teda dostupna je len vakcina Astrazeneca. Viete doporucit ockovanie touto vakcinou pri tejto HAK a sklerotizacii? Dakujem za odpoved.

Yasminelle v 49 r oki ešte kludne rok i ked original už na trhu nieje…ak ste nemali tromboflebitídu- teda zapal žil- len mierne varixy/ metličky po sklerotizácii/ tak astra bez obáv…..4 hod pred a 4 hod po si dajte Paralen 500mg…… riziko trombozy je O,0004% to je fakt „nič“………ak beriete hatk tak mate už možno roky riziko trombozy 0,05-0,12% a vobec sa tým zrejme nezaoberate…..u aktívneho kovidu je riziko trombozy vyše 16%!!!!…… benefity presahuju mnohonasobne riziká trombozy a umrtia nasledkom trombozy……riziko umrtia na covid vo vašej vek. kategorii je okolo 1:30 !!!!!!……. v UK po 18mil zaočkovaných astrou mali hlasených 30 pripadov tromboz a 7 umrtí!!!!  7 z 18milionov…… som po Pfizeri 4 mesiace , tiež mi nebolo najlepšie bolela ma príšerne ruka  ale žiadna vakcina nieje dokonala ….. nič v dejinách ludstva nechranilo tolko životov ako vakciny..

15. apríla 2021
Dobry den pan doktor. Chcela by som sa opytat, ake choroby sa zistuju pri citologii? Klasickej nie tej rozsirenej. Aj nejake bakterialne infekcie ako su ureaplasmy a podobre? Alebo vyslovene len HPV VIRUS? Dakujem za odpoved 🙏🏻

len zmeny na bunkach kt. možu viest až  k rakovine, tiež možno pozorovat na bunkach znamky pre HPV infekciu…. ak nam ide len o samotnu cytologiu a nič ine tak sa LBC robit nemusí

15. apríla 2021
Dobrý deň pán doktor, čo sa týka tehotenských testov aký máte názor? Treba to odčítať hneď čiže do tých 3 min alebo nechať dlho?

hlavne nerobit ich skor ako 5-7 dní absencie menzes, najlepšie testovat ranny moč a validita by mala byt do 30-60 sec……najlepší je podla ClearBlue…….spolahlivost testu proste stupa počtom meškajucich dní…..ak ide o želanu tehotnost a nie sa kam ponahlat tak test kludne aj na 14 den – bude určite vysoko validný!

15. apríla 2021
Dobrý deň,chcem sa opýtať ako možno riešiť občasné „uvoľnenie“ moču pri fyzických aktivitách primárne pri aktívnom skákaní ? Pri skákaní sa sem tam uvoľní trošku moču i napriek tomu, že som bola tesne predtým na toalete. Dajú sa využiť kegelové cviky alebo inak treba riešiť tento problém ?

doležite je gynekol. vyšetrenie či je tam nejaký anatomický podklad stresovej inkontinencie/ pokles mechura, pokles maternice/

ak jeto len pri namahe a nie vyrazne tak ano postačuju Kegelove cviky aspon na 3 mes, a poctivo!. samozrejme pravidelné vyprádznovanie mechura/ ak sa dá ist okamžite na WC a nezdržovat/ zapal močových ciest liečit okamžite a adekvátne – ten tiež zhoršuje prechodne unik….. zavažne formy stresovej  inkontinencie operujeme. tých metodík je vela- od pošvových plastík cez vaginalnu alebo abd. hysterektomiu až po Colposuspenziu podla Burcha alebo tzv.“páskove“ operácie TVT a TOT

Stránka 1 z 1287 1 2 3 4 5 6 »

Aj Vy máte otázku?


Opýtajte sa lekára