MUDr. Jozef Španka

On-line gynekologická poradňa

slúži na konzultáciu otázok týkajúcich sa intímneho zdravia žien. Má len odporúčací charakter, vhľadom na to, že nie je možné dôkladne vyšetriť prípadné zdravotné ťažkosti, ktoré je potrebné riešiť návštevou odbornej ambulancie.

Vaše otázky budú zodpovedané do 24 hodín a denný limit je 30 otázok.

MUDr. Jozef Španka
gynekológ a pôrodník s 30-ročnými skúsenosťami www.ingyn.sk

15. mája 2019
Dobrý deň, p. Doktor. Chcem sa opýtať, či sa vyskytujú nejaké príznaky pri uhniezďovaní (okrem stále známeho špinenia) ..chcem vedieť či žena pociťuje, respektíve môže mať aj iné príznaky? Ďakujem.

može sa objavit u časti žien tzv. implantation bleeding….. kratko po vynechaní menzes

15. mája 2019
Pan doktor,zacala som uzivat hormonalnu liecbu,menzes som mavala na 24 den…Teraz som mala ovulaciu na 12 den,no preslo 17 dni a menzes som nedostala(uzivam Velbienne).Dakujem.Mam 46 rokov,zacinajuci klimax….

pri vašej liečbe bude menzes slabý ev. bude absentovat….ovulacia tiež vymizne

15. mája 2019
Prosim Vas chcela by som sa Vas spytat ako PANA GYNEKOLOGA,co je vacsi problem nedostatok estrogenov,ci progesteronov,popr.ake su.potiaze?!?Pekne dakujem.

oba je problém ale pre subj pocity je ovela horší estrogenovy deficit

15. mája 2019
Pan doktor mam 24 rokov,chcem sa spytat,ci je vhodne mat pohlavny styk pocas menzes,niekde vravia ano,niekde nie…..Vdaka.

ak ste obaja uplne zdraví a uplne monogamní a nemate sklon ku gynekologickému zapalu tak nezakazujeme ale dop. radšej vyčkat po skončení….

15. mája 2019
Pan doktor,moze sa popri HSL dlhodobo uzivat SERELYS,na „zlepsenie priznalov“alebo to nema ziadny vyznam????

nie nema to vyznam…..až cca po 2-3 rokoch sa dop. prechod z HRT na serelys s tým že 1 mesiac sa beru oba sučasne potom už len pelove zrno-serelys a ak to nepomože tak znovu spat na HRT

15. mája 2019
Pan doktor,mam 34 rokov,zacala som uzivat hatk na potlacenie PRISERNEHO PMS‘!!!!Je to sice len druhy mesiac,no nic lepsie…Bola som aj u gynekologa,ten ma uistil,ze hatk je usita na mieru…..Mam pockat este aspon 2 cykly,ze by sa to malo zlepsovat….

ešte 1-2 cykly vyčkajte… hatk by nemala byt nízkodávkova a mala by byt s DRSP s drospirenonom

15. mája 2019
Pan doktor,mam 48 rokov,18 rokov uzivam hatk,menzes mam slaby,dakedy vobec,sliznica nizka….Chcem sa Vas spytat,keby som vysadila hatk a zistia podla FSH,ze som v prechode,moze byt,ze este budem menszruovat po tolkych rokoch,alebo je uz ta sliznica celkom nizka,ze si uz telo po tolkych rokoch nebude vytvarat hormony.Pisem pteto,lebo pocitujem bolesti hlavy,podrazdenos,navaly tepla.Len sa obavam,ked prerusim hatk,ci potom mi znova „zaberie“!Dufam,ze ste pochopili moju otazku,lebo nie som odbornik ako vy,tak je to mozno tak amatersky podane…..Dakujem.k

podla toho čo píšete je naozaj na mieste hatk vysadit vyčkat 2-3 mesiace ako sa budete cítit a podla toho je na zvaženie aj HRT…..FSH E2 to je na gynekologovi či da vyšetrit.. ….bez hatk bude sliznica zrejme vyššia a počase by mohol byt menzes silnejší

15. mája 2019
Pan doktor je mozem mat bolesti cely mesiac,ako pred menzes,cim to je????Vsetky vysetrenia mam v poriadku,nechapem tomu….

ak mate naozaj stale bolesti a všetky vyšetrenia su naozaj negatívne/?/ je na mieste laparoskopicke vyšetrenie na potvrdenie alebo vylučenie gynekologickej príčiny bolesti.

14. mája 2019
Dobrý deň pán doktor nám na Vás otázočku mám 35 rokov 2deti v decembri bol rok čo mi zomrel otec a asi pol roka som nemenstruovala pobpol roku som mi navrhol cyklus ktorý mávam Max 6 dní krvácanie normálne ale teraz mám 10dni do menzesu práve mi ukazuje plodne dnia trošku som spinila a už nič a čítala som že je to možné počas ovulácie tehotná nie som určite ďakujem za odpoveď

ak to krvácanie nie je silne tak“ nevadí“ može ist aj o ovulačný spád,…vyčkajte zatial ak by sato zosilnilo tak gynekologovi…..mimochodom ta predošla absencia menzes je dôkazom toho, že ste mali otca velmi velmi rada. mam pravdu?

14. mája 2019
Pan doktor,prosim vas mohli by ste mi prelozit vysledok z cytologie ludskou recou? Moj gynekolog mi iba napisal mail (zijem v Anglicku, tak preto ten mail), ze mam hranicny vysledok a kontrola o 6 mesiacov. (vzdy chodim o rok). Na dalsi moj email mi odpisal, nech sa nebojim ze vysledok je medzi uplne v poriadku a drobnymi zmenami. To bolo vsetko z jeho strany.Hormonalny status: nezodpoveda, epitel nevyzrievaIne nenadorove nalezy: vystupnovane reaktivne zmeny, atrofizujuci epitel, metaplaziaskvamozne epitelie: atypicke skvamozne epitelie blizsie neurcene (ASC-US)glanularne epitelie: negativne v zmysle intraepiliarnej neoplazie alebo malignity (NILM)dakujem velmi pekne a pekny den prajem.

myslím že je to dost ludsky zrozumitelne a uplne postačuje kontrola o 6 mes- takže môžete byt kludná…..btw PAP smear vam urobia aj v UK kvôli tomu preboha necestujte na SVK..to Vám urobí hociaký pakistanský akožegynekolog…. to vyšetrenie je určite lacnejšia ako cesta na SVK… NILM je podstatna sučasna ukludnujuca skratka…..metaplázia= dlaždicový epitel krčka je stenčený- metaplastický- to zatial nevadí ste pod kontrolou teda vie sa o tom.

Stránka 1659 z 1789 « 1654 1655 1656 1657 1658 1659 1660 1661 1662 1663 1664 »

Aj Vy máte otázku?


Opýtajte sa lekára