MUDr. Jozef Španka

On-line gynekologická poradňa

slúži na konzultáciu otázok týkajúcich sa intímneho zdravia žien. Má len odporúčací charakter, vhľadom na to, že nie je možné dôkladne vyšetriť prípadné zdravotné ťažkosti, ktoré je potrebné riešiť návštevou odbornej ambulancie.

Vaše otázky budú zodpovedané do 24 hodín a denný limit je 20 otázok.

MUDr. Jozef Španka
gynekológ a pôrodník s 30-ročnými skúsenosťami www.ingyn.sk


If you provide an Email you will receive a message, once your Question is Answered.

Dobry den. Som 28 rocna dojciaca matka, dojcim pomaly 2,5 roka. Pisem preto,lebo uz neviem,kam sa obratit,nakolko ani obvodny lekar ani gynekolog neberu moj problem vazne. Pred rokom som si nahmatala hrcku v prsniku. Bola som u 3 roznych lekarov na sone,nikto hrcku na sone nevidi, ale nahmatat ju nahmataju. Moj problem je v tom, ze ma boli prsnik aj pazucha, mam trochu pripuchnutu cast medzi tym,ako sa pripaja prsnik k hrudniku a pazuchou. Moj obvodny lekar to nazval len asymetriou, ale tato „asymetria“ je tiez bolestiva. Boli i oblast rebier okolo prsnika a taha ma cela lava strana chrbta,bolestive je i rameno. Logicky mi vychadza,ze bolest prameni v pohybovom ustrojenstve, no stale mam strach o prsnik. Moze sa stat,ze je tam niekde za zdurenymi zlazami dojciaceho prsnika schovana rakovina,ktoru sonograf neodhali? Pripadne na koho sa mam obratit pre dovysetrovanie? Pravidelne navstevujem fyzioterapiu, ale vsetko ma len kratkodoby efekt.Dakujem Vam pekne za odpoved. 27. septembra 2018

Odporúčam čím skôr zástavu laktácie, 2,5 roka fakt stačí a realizovať mamografické vyšetrenie a konzultovať gynekológa- špecialistu na prsníky, každa vačšia nemocnica takýchto lekárov má. Riešte!


Dobrý deň, prosím Vás viac ako rok mám HPV vírus, môj partner má menšiu vyrážku a urológ ho poslal na kožné. U bežného lekára mu robili CRP vyšetrenie a hodnota bola 90. Chcela by som sa informovať či tá vysoká hodnota môže súvisieť s HPV vírusom, pripadne či nemôže byť HIV pozitívny. Vopred ďakujem za odpoveď 27. septembra 2018

To CRP s tým zrejme vôbec nesúvisí,  ale na ATB liečbu to bude. Ak mu nedôverujete resp. bol v za posledných 6 mesiacov v zahraniči / vyššie riziko/ je možné mu dať bezplatne spravit test na AIDS/HIV/


Dobry den, je zachovany antikoncepcny ucinok ak som pred prehltnutim hak cmulala? Mam problem prehltnut i male tabletky, tocila som si ju v ustach jazykom a az ked bola tenka sa mi ju podarilo prehltnut. Doteraz som prehltla vcelku. Este mi ostava 5 aktivnych tabletiek. Dakujem. 27. septembra 2018

Ok, je to v poriadku nevadí


Dobry den,3 tyzdne som krvacala potom som bola na zakroku,uzavreli to ako hormonalnu poruchu a 2 tyzdne odporucali bez pohlavneho styku. Na piaty den som mala pohlavny styk.Mohla som otehotniet, je mozne mat po piatich dnoch ovulaciu? 27. septembra 2018

Je to veľmi nepravdepodobné. Nejde ani tak o ovuláciu, ale stav výstelky maternice, ktorá pár dní po kyretáži nie je nachystaná na nidáciu embrya.


dobrý viete mi prosím poradiť ? Mám zapal priedušiek predpísal mi moj doktor antibiotika Sumamed ( azitromycin), strašne mam strach ich brať aby neubližili bábu. Beriem druhu tabletku mám ešte jednu pred sebou ale cele dni len premýšľam aby bolo dobre. Volala som aj mojej gynekologičke povedala že tieto ANT sa možu v tehotenstve ale kto mi to zaručí? Mali ste podobnú skúsenosť ? Som v 14 tt a je to naše dlho vysnívane bábo . Po prvej tablete ma hned trápila hnačka , je to v poriadku ? 27. septembra 2018

Je to v poriadku, navyše oveľa viac by plodu vadila vaša infekcia. Riadne doberte v 14. týždni je i tak organogeméza ukončená.


Page 1069 of 1086 « ; 1064 1065 1066 1067 1068 1069 1070 1071 1072 1073 1074 »