MUDr. Jozef Španka

On-line gynekologická poradňa

slúži na konzultáciu otázok týkajúcich sa intímneho zdravia žien. Má len odporúčací charakter, vhľadom na to, že nie je možné dôkladne vyšetriť prípadné zdravotné ťažkosti, ktoré je potrebné riešiť návštevou odbornej ambulancie.

Vaše otázky budú zodpovedané do 24 hodín a denný limit je 20 otázok.

MUDr. Jozef Španka
gynekológ a pôrodník s 30-ročnými skúsenosťami www.ingyn.sk

6. mája 2019
Zdravim pán doktor, chcem sa opýtať, beriem antikoncepciu Mistra a dostala som menštruáciu 29.4 o týždeň skôr počas užívania antikoncepcie a ešte stále mám menštruáciu.Je to nejaký vážny problém?

Zatial nie- riadne berte dalej akoby sa nic nedialo

6. mája 2019
Pekný deň mala by som takú otázočku…. predvčerom som začala od spodu špiniť ( krvácať ) nie veľmi iba kúsok…na malú vložku..trvá to aj dnes to jesť dva dni…chcem sa opýtať menštruáciu mám dostať až niekedy no týždeň dva… ovulácia mi vychádza kedZe som mala v apríli menštruáciu cca 15teho …vyrátala som si na ovulacnej kalkulačke že by som.mala cca do 1veho ovulovat plus minús…je to možné že krvácan od spodu práve kôli ovulácii? Už som toto raz malá trvalo to pár dní a zmizlo…čo to môže byť? Niečo vážne? Alebo čo mi môže spôsobovať odrazu krvácanie keď som ešte hodne od menštruačného cyklu?Ďakujem.

Najskor z ovulacneho spádu

6. mája 2019
Dobrý deň,ďakujem za vašu predošlú odpoveď (k dilatujúcej tekutine v maternici počas gravidity /Alena/) , už som po vyšetrení na konziliu v UNB. Lekár má pre mňa 4 možnosti prečo vznikla dilatujúca tekutina v maternici. Nepovedal však aké. Avšak ziskala som 1 záver: včera počas vyšetrenia som bola 7+6 tt, plod je 1: CRL_1,22 cm – 7+3,YS,-0,51cm, GS – 1,8mm, srdce má pravidelnú akciu, normokardia, nidacia plodoveho vajca v dorzalnej stene, biometeicky koreluje s 6+6 hebdomen. Extraovularne akumulacia homogénne husto vlockoviteho obsahu s dilataciou dutiny maternice, vo ventralnej stene je hypertroficky chorion s niekoľkými hypoechogénnymi vakuolami, nalez imponuje ako eventualita parcialnej moly.V 7+3tt som malaS- HCG 27379.00, oststny krvný obraz vraj v norme.Prosím vás o názor, keďže jediný záver pre mňa od lekára bol “ ísť 10.5.na krv, a v 14.tt ak to prežijete, zistíme či plod nemá vrodené choroby. Je tu riziko potratu. Ďalšia.“ V SR a CR publikáciách toho veľa o parcialnej mole s úspešným pôrodom nie je, všade vykonali interrupciu alebo šlo o samovoľný potrat, avšak v USA som našla štúdie, kde sa podarilo pár ženám, v jednej nemocnici dokonca 3 ženám donosiť a porodiť zdravé dieťa, 1 bolo anemické.Je potrebná nejaká liečba? Možno sú vitamíny okrem tých čo užívam (železa, D, magnézia a kyseliny listovej), ktoré by som mala užívať?Aký je ďalší postup (okrem odberu krvi a čakania na potrat či prežitie plodu) možno sú kliniky kde sa na to špecializujú, len som ich sama neobjavila u nás, pripadne v AT?Mám obavy zveriť sa do rúk ľuďom, ktorí so mnou narábali ako s kusom mäsa.. Veľmi pekne ďakujem pán doktor za odpoveď.. Alena.

Jasne chapem, ale zatial sa s tym neda nic robit, dolezite bude sono o 10-14 dni aka je dynamika a tiez titer HCG….. raritne pripady z USA neriesme prosim…. vyckajte nemozete zatial vy ani my nic urobit….. ak to nebude ok tak revizia

6. mája 2019
Dobry den,prosim vas pan doktor. Som v 31tt a zaujimalo by ma ci je bezpecne malovat akrylovymi farbami a tiez pouzivat na kreativnu cinnost tavnu pistol (aj 5-6h denne).Obavam sa ci tie vypary nemozu ublizit babatku.Dakujem.

Pouzivajte rušku a pracujte max 2 hoďky

6. mája 2019
Začala som užívať HST,v poslednom čase mám stále výtok,nielen pred menzes,myslíte,že HST pomôže okrem iného aj s týmto problemom??Infekcie,ani nič nemám….Dakujem

Nie, musite ist ku gynekologovi na kompletne stery

6. mája 2019
Pan doktor,gynekolog mi predpisal Velbiene na uplne zastavenie menzesu.Mam 44 rokov,som v zacinajucom klimaxe,mam aj menzes.Citala som si letak,tam je pisane,ze to uzivaju zeny 12mrsiacov po menopauze,mozem ho uzivat,prosim odpisze mi cim skor,je to uz 4.preparat a ak zas nespravny……Prosim,pomozte mi,uz neviem co mam robit,zostavate mi uz len vy,prosim nesklamte ma.Dakujem

ano suhlas

6. mája 2019
Pan doktor,mozem gynimun pouzivat aj preventivne???

Ano Gynimun Intim Protect sa odporuca uzivat preventivne 1x do tyzdna

6. mája 2019
Pan doktor,betiem uz tretiu hatk a ani ta mi nesedi,aj vy az na tolkyto pokus trafite pacientke hatk????Mam 42 rokov,2deti,dakujem

Treba zvazit x veci a ušit na mieru pre danu zenu konkretnu hatk… i tak sa to nemusi vzdy podarit…. malo info o vas… v zasade by ste mali brat nizkodavkovu a ak sa menila tak treba skusit z ineho sudka a vzdy radsej original ako genericku kopiu

6. mája 2019
Pan doktor,co je ucinnejsie HST,alebo kremy,gely,naplaste…..Moze sa to aj spolu kombinovat,alebo radsej nir?Dakujem

HRT sama o sebe moze byt v tbl geloch dokonca boli nisne kvapky- to vsetko ucinkuje celkovo… ako doplnok liecby su lokalne cipky a kremy  do pošvy -niekedy stacia len lokalne prostriedky ak nie je silne vyznaceny klimaktericky syndrom

6. mája 2019
Pan doktot mam 39,zacala som uzivat hatk,za kolko to bude tak,ze sa zbavim vsetkych menszruacnych tazkosti,doktor vravel,ze treba pockat aj 3 mesiace,kym si vytvoria tie hormony v tele „rovnovahu“,naozaj az tolko????Dakujem

Uz 1.cyklus by to malo byt

Stránka 1559 z 1669 « 1554 1555 1556 1557 1558 1559 1560 1561 1562 1563 1564 »

Aj Vy máte otázku?


Opýtajte sa lekára