MUDr. Jozef Španka

On-line gynekologická poradňa

slúži na konzultáciu otázok týkajúcich sa intímneho zdravia žien. Má len odporúčací charakter, vhľadom na to, že nie je možné dôkladne vyšetriť prípadné zdravotné ťažkosti, ktoré je potrebné riešiť návštevou odbornej ambulancie.

Vaše otázky budú zodpovedané do 24 hodín a denný limit je 20 otázok.

MUDr. Jozef Španka
gynekológ a pôrodník s 30-ročnými skúsenosťami www.ingyn.sk

8. mája 2019
Dobry večer, chcela by som sa opytat či môže spôsobiť vysadenie nizkohormonalnej antikoncepcie, konkrétne lunytty priberanie. Cvičím viac ako som ju brala, denne prejdem peši 10 000 krokov, jem zeleninu žiadne vyprážané jedlo a váha mi za tri mesiace stúpla o 5kg. Je to možné tým? Alebo je to kyselinou listovou, ktorú užívam v snahe otehotnieť?

vysadenie hatk nesposobuje prirastok hmotnosti

8. mája 2019
Dobrý deň..už asi 9 dní mám tmavohnedý výtok a neviem ako sa ho mám zbaviť. Prosím poraďte mi.

Mam malo informacii o vas a je to  siroky pojem

8. mája 2019
Pan doktor,je vhodne teliesko na potllacenie klimakterickych potiazi(dost neprijemnych),alebo HST?Mam 44 rokov.Dakujem.

Nie to nestaci, moze sa pouzit ako doplnok liecby pri pouziti cisteho estrogenu, ale len Mirena

8. mája 2019
Dobrý deň pán doktor bola som na interrupcií a v 13 tyzdni som zistila ze som stále tehotná je možné ešte opakovať interupciu ďakujem

Reklamujte tam, kde ste boli na zakroku- oficialne do konca 12 teho na to je zakon. Technicky to ziaden problem nie je – chybu spravil bohuzial operater

8. mája 2019
Dobrý deň pán doktor,Mám chúlostivú otázku, môj manžel mal opakovaný mimomanželský intímny pomer s inou ženou.Začal mať problémy,začervenanie , pálenie a výlučky z pohlavného orgánu, bol na vyšetrení a zistili mu Enterococcus faecalis,Stereptoc.oralis,Klebsiella oxytoca, Chlamýdie v masívnom rozsahu.Bol preliečený a následne ako bol s tou istou ženou opakovane, znova sa mu to vrátilo.Zase sa liečil, momentálne nemá problémy a zdržiava sa intýmneho styku s ňou.Moja otázka je ,či je možný prenos takejto infekcie orálnym sexom,oterom pohlavných organov o ejakuláty, chytaním genitálií rukami a nedostatočnou hygienou,(plachty,uterák,vreckovky.), alebo ako,keďže manžel tvrdil že s ňou vaginálny pohlavný styk priamo nemal?Mala by ísť aj ona na vyšetrenie, keďže je pravdepodobné že to prenáša? A keď budeme ako manželia mať pohlavný styk, mala by som podstúpiť vyšetrenie aj ja? Ďakujem za odpoveď s pozdravom Henrieta

Takyto prenos je malo pravdepodobny ak sa citite uplne ok nikam nemusite chodit. Musia sa liecit len oni dvaja …

8. mája 2019
Dobrý deň pán doktor prosím vás o vašu radu doktor mi doporučil inofolic 2 krát denne snažíme sa s manželom o 2 bábätko v lekárni mi vraveli ze sa to môže piť len 1 krát denne vás názor je aky? Môžem to začať užívať hoci aj dnes alebo až keď začne menštruácia ďakujem pekne za odpoveď

kedykolvek 2×1

8. mája 2019
Dobry den Rada by som sa spytala ci na stanovenie PCO staci odber AMH? Jaho mam zvýšený na 13.5µg/l 0,7…. Progesteron 0.1 ng /ml. Aka je pravdepodobnost, ze mam PCO ak este pred par mesiacmi UZ vajecnikov a vajcovodov bol podla gynekologa v poriadku ? Dakujem

Berieme do uvahy sono, labaky, pritomnost, pravidelneho cyklu,  poziadavka na graviditu…etc…. podla toho dalsia liecba i ked ochorenie je len liecebne ovplyvnitelne nie vyliecitelne…. AMH moze byt nizke aj u inak zdravych zien

7. mája 2019
Pan doktor,preco sa doporucuje pit vela vody pocas PMD aj v klimaxe????

Ma to suvis s gestagenmi a vazbou vody- samozrejme neprelievat sa v klimaxe zasa chceme aby estrogen” tahal” do buniek vodu a viac vody- elasticka plet nie vrasky. tiez elasticita posvy kvolu kvalite styku a orgazmu

7. mája 2019
Pan doktor,zacala som uzivat HST na potlacenie menzesu.Je to len prvy mesiac,no pocitujem problemy ako kazdy mesiavlc.Myslite,ze sa to od buduceho cyklu bude zlepsovat,az kym celkom nevymizne???Dakujem vopred za Vasu radu,lebo viem ze vy vzdy ochotne pomozete‘!!!

To moze trvat niekolko mesiacov, kym sa navodi regresia vystelky dutiny maternice….kludne aj polroka

7. mája 2019
Pan doktor jednej panej,ktora sa neciti dobre ste doporucili vysezrenie stitnej zlazy.Ja som natom pidobne,no krv aj protilatky,ktore mi robili na stitnu zlazu su v piriadku,staci to???Dakujem.

Treba patrat po dalsej pricine

Stránka 1555 z 1669 « 1550 1551 1552 1553 1554 1555 1556 1557 1558 1559 1560 »

Aj Vy máte otázku?


Opýtajte sa lekára