MUDr. Jozef Španka

On-line gynekologická poradňa

slúži na konzultáciu otázok týkajúcich sa intímneho zdravia žien. Má len odporúčací charakter, vhľadom na to, že nie je možné dôkladne vyšetriť prípadné zdravotné ťažkosti, ktoré je potrebné riešiť návštevou odbornej ambulancie.

Vaše otázky budú zodpovedané do 24 hodín a denný limit je 20 otázok.

MUDr. Jozef Španka
gynekológ a pôrodník s 30-ročnými skúsenosťami www.ingyn.sk

7. augusta 2020
Dobrý den ak uzivam norethisteron je možno konzumácia alkoholu? V pribalovom letáčiku som nič o tom nenašla. Dakujem za odpoved.

ano možete

7. augusta 2020
Dobrý deň. Som v 14 tt a diagnostikovali mi organizovaný hematóm 4,4×3,9cm nad vnútornou bránkou. Beriem Duphaston 1 tabletku 2x denne. Chcem sa spýtať, či by mi pomohol Wobenzym a či ho môžem brať. Ďakujem

pomože prísny kludový režim! len  do sprchy, WC a najest sa. a polihovat!!!! lebo hrozí potrat..hematom by sa mal postupne rezorbovat… duphaston môžete  pomaly vysadit…

7. augusta 2020
Pane doktore mensez mi mel prit 4..8 ale 1.8 sem jeden den spinila jen na papirku po kapkach a 4.8 mi mensez neprisel misto toho pris ridky bilosvetli vytok muzete mi rict co to muze byt a proc ?

jedna z možnosti je i tehotnost ….ak mate obavy urobte si o 3-4 dni tehot. test….

7. augusta 2020
Pan doktor, asi ste ma včera celkom nepochopili, mam podľa odberov FSH 40,Desirett som vlastne prestala užívať nakoľko podľa lekára som kvôli tejto hodnote po prechode, čiže mne sa jedna o to ci to ze mi bola od obrana krv na vyšetrenie hladiny FSH pri užívaní gestagenmi ci toto nieako neovplyvní výsledok…. A ja uz tento hormón neuzivam 8mesiacov,menzes som tiež nedostala tak…. Si myim že asi…. Mam 53r.

pochopil som :)….menopauzou sa zaoberam 25 rokov….. po lopate: FSH stupa pri deficite estrogenu z vaječníka…..aktivuju sa mozgové kôrove centra, hypotalamus a hypofyza kt.provokuje vyššiu  produkciu FSH a „bičuje“ vaječníky aby ešte niečo estrogenu dalej produkovali …najskôr sa im“darí“ neskor nie….čo sa potom prejaví klasickými vypadovými javmi menej alebo viac vyznačenými……desirett nehral prioritnu ulohu….

7. augusta 2020
Dobry den..Včera večer som si vsimla na pyskoch silne zacervenanie a akokeby biele vyrážky a pali to.. Dnes ráno som vsak dostala menštruáciu tympadom neviem zájsť na gynekologiu.. Co by to mohlo byt? Nemoze sa to rozniest este viac za tie dni kym mam menzes? Dakujem za odpoveď

mpžete ist aj cez menzes ak je to akutne, menzes akutnu vec nevylučuje len plánovane vyšetrenie alebo plánovanu operáciu

6. augusta 2020
Dobrý deň môžem sa opýtať čo by pomohlo na svrbenie pošvy mohla by som vaginálne guľôčky macmiror complex som 12+4

na slepo a bez zaruky vyliečenia ano….svrbenie sa však automaticky nerovná infekcia

6. augusta 2020
Dobrý deň, žijem v UK. Som v 14 týždni a už pár týždňov pociťujem jemnú bolesť/tlak v podbrušku pri fyzickej aktivite. Chôdza,dlhšie státie… v kľudovom režime mi to prejde. Je to v poriadku? Viete mi odporučiť niečo ako tomu predísť? Ďakujem

ano v „poriadku“, prevencia je len kludový režim žiadna namaha, obmedzit aj styk…zatial

6. augusta 2020
Pan doktor v ktorom som cca tyzdni ak: vysadila som HAK a mala som dva krat menzes najprv 31 dnovy a potom 33 cyklus. Posledna menzes bola 3.7.2020 .. hlien som mala 11DC a dva dni na to nechraneny styk. Velmi vam dakujem za odpoved prijemny den prajem

dla PM asi v 5 týž. ale to je uplne jedno pokial tam je len 1 partner…

6. augusta 2020
Dobrý deň pán doktor,mám diagnostikovaný myóm ktorý je stabilný. Pre úraz kolena mi bola doporučená doplnková liečba s kolagénom typ I, III. Výsledky výborné, no bojím sa ho brať kvôli posledným výskumom o štúdii myómov, ktoré pojednávajú o vzťahu medzi nadmernou hydroxyláciou lyzínových zvyškov, následnej tvorbe (HP), (LP) sieťových väzieb a progresii a stvrdnutia myómu. Veľmi by som ocenila Váš názor, či by teoreticky podľa Vás mohlo dlhodobé užívanie hydrolyzovaného kolagénu I, III, mať negatívny dopad na myóm. Alebo inak povedané, či daný kolagén dopĺňaný stravou môže mať teoreticky vplyv na maternicový myóm. (skúsila som aj inak upravované kolagény, no výsledky žiadne)Ďakujem za odpoveď.Aspoň jeden linkhttps://www.hindawi.com/journals/bmri/2017/5316845/

pre uraz ramena som bral tiež kolagen dlhodobo a vôbec mi nepomohol musel som na operáciu….liečil som sa sam:(…..je aj rozdiel prijat kolagen per os a aplikovat priamo do klbu…myslím, že sa nemusíte obavat navyše myom sa dá väčšinou LSK morseláciou vybrat, alebo inak enukleovat ak by dalej rastol……priorita je nazor ortopéda u vas…rast myomu je skor podmienený geneticky poruchou genov kodujucich enzmy v svalovine maternice

http://www.ingyn.sk/linky-videa.html      pozrite  o myomoch

 

6. augusta 2020
Dobrý deň mam 23 rokov a stáleho partnera, od novembra užívam HA dienorette, v marci som dostala mykozu a mala som bolestivy pohlavny styk, bolo to liečene doktorom, lieky nezabrali potom mi dal atb ze mam zápal, liečil sa aj partner ani to nepomohlo potom mi povedal ze uz mi nevie pomôcť a dal mi gynoflor, vymenila som všetku spodnú bielizen, na intímne partie používam rosalgin, po mesiaci a pol trápenia to prestalo teraz pred týždňom sa mi to opäť vrátilo ta mykoza, mam pocit ze mykoza už prešla lebo nemám výtok a už ani svrbenie ale nepríjemné pocity a bolesť pri pohl.styku zostali. Viete mi niečo odporučiť? Ďakujem.

zrejme je za opakovaným výskytom kvasinkovej infekcie -hatk….hlavne ak ste predtým mykozy nemavali..ak je možne skusit na 2-3 mes. vysadit-zatial ako ochrana Pharmatex….prevencia Gynimun intim protect 1x týždenne vaginalne po dobu 10 týž…moj  kolega zdaleka nevyčerpal možnosti dalšej komplexnej celkovej dlhdobej liečby…..vie určite pomoct:)

Stránka 2 z 872 1 2 3 4 5 6 7 »

Aj Vy máte otázku?


Opýtajte sa lekára