MUDr. Jozef Španka

On-line gynekologická poradňa

slúži na konzultáciu otázok týkajúcich sa intímneho zdravia žien. Má len odporúčací charakter, vhľadom na to, že nie je možné dôkladne vyšetriť prípadné zdravotné ťažkosti, ktoré je potrebné riešiť návštevou odbornej ambulancie.

Vaše otázky budú zodpovedané do 24 hodín a denný limit je 20 otázok.

MUDr. Jozef Španka
gynekológ a pôrodník s 30-ročnými skúsenosťami www.ingyn.sk

22. októbra 2019
Dobry den, menstruacia mi meska 5.den, chcem sa teda opytat, ci to moze byt sposobene aj tym, ze sa mi prave prerezava zub mudrosti-osmicka. Mam aj bolave, opuchnute dasno okolo zuba. Moze to mat vplyv na oneskorenie menstruacie? Ak tam je pripadne zapal? Dakujem za odpoved.

ano ma to efekt… ak ale nevylučujete  aj tehotnost? urobte si test.

22. októbra 2019
Dobry den,zacala som uzivat hatk(3.tyzden),no nervozity a nalad som sa zatial „nezbavila“…Gynekolog povedal,ze je najlepsie cakat 3 mesiace.Viete mi prosim povedat,ci sa to moze este zmenit???Nechcem sa unahlit….

ak by ta nerovozita bola prilišná,/?/ tak zmena kludne  už po mesiaci a na uplne inu hatk hlavne nie s DRSP… inak ano 3 mes.

22. októbra 2019
Dobrý deň, som v 37tt a kvôli pretrvávajúcej bolesti zubu asi budem musieť užívať antibiotiká. Buď Dalacin C 300mg alebo Augumentin 625mg. Chcela by som sa spýtať, či môžu mať negatívny vplyv na bábätko resp. ktoré by ste mi doporučil? Ďakujem pekne.

po 12-14 týž môžete prakticky všetko…organogneza je ukončená

22. októbra 2019
Dobry den pan doktor som v 11 tt chcem sa vas opytat nevadi ak kazdy den uzivam 1 tbl magnerot? Nemalo by to vadit vsak? Chcem sa este opytat endokrinol. Mi naordinovala vigantol vit. D mam v norme tak ona len preventivne raz do tyzdna 14 kv na letaku pise ze sa nema uzivat v tehot. Je potrebne aby som to uzivala? Dakujem za odpoved

v poriadku, D by som dal ak je nutne 1x á 3 dni potom oki. denne nie -ani klasický tbl. D sa nedáva denne..

22. októbra 2019
Pan doktor,zdielate s mojim gynekologom nazor(dufam ze nie),ze aj uzivanim HRT si musim prve 2roky „odkrutit depky,unavu,navaly tepla“…????

absolutne nie… ved na to je liečba aby vám bolo fajn..musí byt správne zvolená presne pre Vas…“ušita na mieru“!!!!!! to bude nedorozumenie ved načo by vam ju daval ked by nemala pomoct…

22. októbra 2019
Prosim,mozem aj pocas menzes uzivat Gynimun???Dakujem.

nema to efekt bude skor vyplavený

22. októbra 2019
Pan doktor,prosim vas o radu….Mam 25 rokov,uzivala som hatk.Leverete,kvoli PMS(nervy,naladovost,plac…)Vsetko bolo o.k.,no po vysadeni sa mi to vsetko vratilo,dokonca znasobilo….!!!‘!Su to 4 mesiace od vysadenia,rada by som otehotnela,no som tak rozhodena,ze.sex je to posledne na co myslim….Prosim,mali ste aj takyto „PRIPAD“???Dakujem.

takých prípadov je vela nič neobvyklé- stretava sa stým každý gynekolog………plán B: ak je snaha o graviditu môžete skusit Duphaston 2×1  od 17. do 27.DC a snažit sa o tehotnost….gynekolog už vie čo a ako…….. užívat skor ako od17.DC nedoporučujem / hoci by ste sa už necítili oki/mohlo by to ,mat efekt na blok ovulácie..

22. októbra 2019
Pan doktor,mam 46 rokov,uzivam.Livial,menzes ani spinenie nemam pol roka,no „v tom case“,ked by som mala mat menzes,pocitujem bolesti podbruska,krizov aj zvacseny vytok(tahavy,biely,lepkavy bez zapachu).Moze to byt,popr.ukonci sa to az po roku bez menzes?!!Vysetrenia,ultrazvuk,vytery v poriadku.Len sa chcem uistit ci to tak ma byt….Dakujem a ospravedlnujem sa ak je to nevhodne do Vasej poradne,pekny den.

ano ten priebeh je v poriadku čo opisujete berte dalej…

22. októbra 2019
Pan doktor,podla vasich skusenosti sa chcem spytat,co by ste mi poradili na zvladanie klimaxu FYTOFEM alebo SERELYS???Mam 49 rokov,FSH 56,citim sa dost „neprijemne“.Dakujem.

nebude stačit zrejme ani ani….oba prepraty su oki kvalitné, super, ale len na lahké príznaky klimaxu kt. su dobre tolerované bez substitucie estrogénmi….proste žena si povie oki, nevadí mi to až tak, zvladnem to ..celkom dobre spím, vladzem robit, nehadam sa s manželom detmi , kolegami a tak…. skuste Serelys na mesiac ale bez zaruky….dokonca môžete aj aj  naraz každý ma iné zloženie a „filozofiu“ liečby

22. októbra 2019
Dobry den pan doktor, opakovane sa mi vratila ecoli v posve, pravdepodobne z kupania v bazene. Palenie, svrbenie nepocitujem. Antibiotika by som nerada brala kedze ziadne ine priznaky okrem ineho pachu nemam. Postaci mi 10 dnove balenie gynimum ? Pravdepodobne stihnem len 7 tabliet kvoli menzesu… A ako prevenciu po kupani v bazene si mam pre istotu nasadit 1-2 dni tiez probiotika? Do buducna? Dakujem

z bazena ani nie..nie nepostačí ak ide o E.Coli ev enterokok/?/ s klasickým zápachom, nutne su lieky na rp. od gynekológa..ak si ich nedáte, potrva to ovela dlhšie kym si organizmus poradí…..navyše E.Coli je infekcia najskôr z okolia konečníka kludne aj pri dobrej hygiene..Gynimun po liečbe ako prevencia  ano

Stránka 1 z 393 1 2 3 4 5 6 »

Aj Vy máte otázku?


Opýtajte sa lekára