MUDr. Jozef Španka

On-line gynekologická poradňa

slúži na konzultáciu otázok týkajúcich sa intímneho zdravia žien. Má len odporúčací charakter, vhľadom na to, že nie je možné dôkladne vyšetriť prípadné zdravotné ťažkosti, ktoré je potrebné riešiť návštevou odbornej ambulancie.

Vaše otázky budú zodpovedané do 24 hodín a denný limit je 30 otázok.

MUDr. Jozef Španka
gynekológ a pôrodník s 30-ročnými skúsenosťami www.ingyn.sk

11. februára 2020
Pan dr.,ak nastane anovulacny cyklus,mozem pocitovat take potiaze ako pri menzes,aj ked ho nedostanem…..Dakujem.

je to velmi individuálne skor ano ale o par dní  neskor….

11. februára 2020
Dobrý deň, chcemsa spýtať mala som zvláštne slabú menštruáciu v neočakávan čase asi po týždni a pol meškania, kedže som sa bála možného tehotenstva bola som na odbere krvi z ktorej vyšlo HCG <0.20 IU/L , Prog 1.2. Odber bol asi 28dní po styku v čase ked som ešte špinila. Môžem tehotensto definitívne vylúčiť pri týchto hodnotách? Mierne ma zmiatli aj jednotky v ktorých je HCG udávane na internete je vždy v mIU/ml a aj iná stupnica býva.

to je negat.

11. februára 2020
Dobrý den, bola som u lekára, lebo som mala menzes už 20 dní, najprv mi dal dicynone, ktoré mi vobec nezabrali, dokonca sa mi krvácanie zhoršilo, tak som bola znovu a dostala som norethisteron 3×1 na 10 dní. Včera som ho začala užívat a dnes už mám len velmi slabé špinenie, môžem už mat styk, alebo počkat, kým sa to uplne zastaví? A nehrozí, že sa po styku znova rozkrvácam? dakujem

vyčkajte 1-2 DNI

11. februára 2020
Dobrý. Som tehotná 13 týždni a nasli mi zlatého stafilokoka v pošve. Moja gynekologicka mi nič nedala.. Lebo ze som malom tyzdny tehotná.. Lenze môže to ublížiť nijako dieťatu?? Môže ho to ohroziť? Co mam robiť? Bojím sa o dieťa

v 13 týž je už organogeneza prakticky ukončená/ organy už „len“ rastu/ takže bez obáv…je možnost ordinovat celkovu liečbu skor ako lokalnu v prípade S.aureus….a treba si uvedomit dalšiu vec: infekcia samotná Vas može ohrozit ovela viac ako včasná cielená ATB liečba!!!

11. februára 2020
Dobrý deň pán doktor, som momentálne 22+4tt, od minulej stredy do včera t.j. 5 dní som bola hospitalizovana v nemocnici, s tým ze som mala časté nutkanie na cikanie a počas dňa pocit pálenia a nekomfortu. Robili mi stery, brali mi moc, krv ale nikde sa nepotvrdil zápal tak ma poslali domov.. Dali mi 1x monural, 1x vaginalny cipok a keď budem pociťovať palenie, užiť buscopan… Prepustili ma bez predpísania akýchkoľvek antibiotík alebo liekov, proste nič.. Buscopan mi na 2 dni zabral ale dnes už doma zase cítim to nutkanie a palenie, co by ste mi odporučili, keďže zo steru ani moču ani krvi nič nezistili. Dá sa to pre liečiť nejakými volne dostupnými liekmi?alebo nejaké domáce kúry, ďakujem

skuste 2-3 dni urol. čaj a  niečo z lekárne s ….ako to nepomože tak piatok gynekologovi!..liečime pacienta nie výsledok na papieri…

11. februára 2020
Dobrý deň pan doktor, v štvrtom mesiaci sa môže použiť lokalna anasteza u zubara, kvoli vrtaniu zubneho kazu? dakujem pekne 🙂

jasné navyše kaz vas ohrozuje ovela viac!!!

11. februára 2020
Dobrý večer pán doktor mám 45 rokov,12 rokov som užívala hatk, bol mi zistený aj klimax (FSH 51E 0,27).Cítim sa dosť zle (únava,potenie,naladovost…). Môj gynekológ mi povedal že je to dôsledok vysadenia hatk,že to môže trvať cca 2 roky.Myslela som si,že to mám skôr pripisovať menopauze.Zaujima ma Váš názor a ako by ste vy postupoval,kebyze som Vaša pacientka(žiaľ nie som). Ďakujem za odpoveď a prajem Vám pohodový večer.

ak ste brali v kuse/temer v kuse/ 12 rokov tak sa nečudujem..ak popisovaný stav trvá už dlhšie ako 3-4 mes a cítite sa fakt zle ,tak HRT ale zopakoval by som FSH/LH index a E2 ak by bolo FSH do 25 vratil by som sa možno ešte k hatk napr Qlaira-dizajnovana aj na perimenopauzu…..ja som prísny a furt sa mračím  a som netrpezlivý- xcem rychlo hmatatelné vysledky -takže radšej operatíva až potom trapenie sa s tabletkami:)))………čakat 2 roky či mi bude lepšie to snad nie….- gynekolog ma dbat na zachovanie kvality života aj v klimaxe/ dobra vykonnost v praci a doma, dobrý spánok, dobrá nalada a sexualita/

11. februára 2020
Dobrý deň pán doktor, mávam častejšie problém s e-coli baktériou..dostala som na to antibiotiká Augmentin..obávam sa ale že z nich dostanem mykózu..v lekárni mi poradili ešte probiotiká Biopron..a mám doma 6 guličiek macmiror.. môžem si ich dávať súčasne s antibiotikami?alebo mám počkať až po ich dobratí a potom macmiror? Myslíte že je to dostatočná ochrana pred mykozou? Ďakujem

skuste len probiotiká , dop. však dlhodobo gynimun  intim protect 1x týždenne

11. februára 2020
Dobrý deň pán doktor. Momentálne som v 24+4 tt. Už približne týždeň cítim pobolievanie v podbrušku, najčastejšie však na pravej strane podbruska sa objavuje pri určitých pohyboch – vstávanie, chôdza taká ostrá bodava bolesť, ktorá chvíľu trvá a potom prestane. Okrem toho doteraz som sa cítila fit ale posledný týždeň oveľa menej vládzem ako predtým a som častejšie zadychana. Dnes som bola na endokrinologii lebo ma gynekologička poslala tak mi povedali že všetko v poriadku. Ku svojej gynekologické ísť neviem pretože je na PN zrejme až do ďalšieho týždňa. Chcem sa preto spýtať vás sú takéto bolesti v poriadku alebo by som sa mala začať obávať ? Krvácanie nemám, pohyby bábätka však cítim menej ako po minule týždne ale sú každý deň….ďakujem

ak bolesti miznu pri kludovom režime, ležaní ,spánku je to „v poriadku“…dop. Magnesium, minimalizovat namahu …..možno par dni PN

11. februára 2020
Dobrý deň ja som vám písala ohľadom zápalu maternice chcem sa opýtať včera som mala krvavý výtok až slabo ružový môže to byť spôsobené indometacinom 50 alebo to je predzvesť menzesu v piatok by som mala dostať mala som dosť veľké bolesti v krížoch. A chcem sa opýtať, čo znamená keď mi bolo povedané, že mala som pri klasickom vyšetrení gynekológom nález. Ďakujem za odpoveď pekný deň.

menzesom…

Stránka 1542 z 2128 « 1537 1538 1539 1540 1541 1542 1543 1544 1545 1546 1547 »

Aj Vy máte otázku?


Opýtajte sa lekára