MUDr. Jozef Španka

On-line gynekologická poradňa

slúži na konzultáciu otázok týkajúcich sa intímneho zdravia žien. Má len odporúčací charakter, vhľadom na to, že nie je možné dôkladne vyšetriť prípadné zdravotné ťažkosti, ktoré je potrebné riešiť návštevou odbornej ambulancie.

Vaše otázky budú zodpovedané do 24 hodín a denný limit je 20 otázok.

MUDr. Jozef Španka
gynekológ a pôrodník s 30-ročnými skúsenosťami www.ingyn.sk

8. mája 2019
Pan doktor aka je najvyssia hodnota FSH tesne pred menopauzou!??

nas zaujíma hodnota nad 20-30 a sučasná prítomnost estrogen deficitného syndromu- teda navaly potenie nespavost plačlivost depky etc…. liečime pacientku nie papier- myslím v dobrom

8. mája 2019
Pan doktor,moja otazka bude dlhsia,no dufam ze si najdete cas si to precitat a hlavne odpisat.Mam 44 rokov,v zacinajucom klimaxe,18 rokov som brala hatk.Teraz som zacala uzivat HST ma potlacenie menzesu,kvoli neprijemnym stavom.Moze sa stat,ze sa u mna menzes zastavi skor ako za pol roka,kedze mam nizku sliznicu(asi aj z tej hatk)alebo nie???Dufam,ze Vas moc moja otazka nevycerpala,no ako to tu sledujem,tak ste nesmierne ochotny a ludsky a zo sa dnes uz volako „NENOSI“…..Kiez by bolo viac doktorov alo ste vy……Dakujem,prajem krasny sviatocny den…..

ano je to možné…..Vaša uvaha je správna….hlavne ak je vyška sliznice pod 3-4mm, ale ak by sa aj menzes dostavil nie je to žiadna tragedia pokial bude slabší ev kratší…

8. mája 2019
Pan doktor,znizuje nejaka potravina alebo nieco hladinu hormonov z HST,alebo si to vsetko riadi“TA CHREMIA“!!?Malo by to tak byt,ked ma telo problem vyrabat si vlastne….

problém je len zvracanie hnačky do 3-4 hodín od užitia alebo zapal traviaceho traktu, potraviny neriešte

8. mája 2019
Pan doktor mavam24 dnovy cyklus,teraz som po prvykrat mala ovulacne krvacanie(zrejma) na 13 den,mozze mi prosim povedat,za kolko cca.by mi mal prist menzes!Dakujem.

možno na 26 DC naozaj to ale netuším

8. mája 2019
Dobrý deň.Spontanne som potratila v 6.tyzdni. Čistenie maternice prebehlo samovoľne. Včera som si volala na výsledky z preventívnej prehliadky u všeobecného lekára, výsledky z krvi dobré. Výsledky z moču – stopy krvi. Pán doktor môže to súvisieť aj s tým spomínaným potratom? Dnes je to 20ty deň od potratu.Ďakujem

ake len -stopy -krvi neriešte to je nič, hlavne ak nemáte ťažkosti s močením….

8. mája 2019
Dobry deň Chcem sa opýtať som tehotná na začiatku test je pozitívny u doktora skm ešte nebola ale mame ešte 11 mesačnú dcéru a tiež ju musím ešte dvíhať nemôžem ublížiť bábätku? Ďakujem

nie , bez obáv  problém može byt skor v III. trimestri ale vôbec nemusí

8. mája 2019
Dobry deň pán doktor. Dcéra bude mať 15rokov prvý menzes dostala po 12 rokoch, nepravidelne. Teraz vyse roka nedostala.po vyvolavacke raz áno.. Na endokrnol.zistili že ma zvýšený testosterón, má problémy s ochlpenim a zvýšenou hmotnosťou. Detská gynekologicka zistila nábeh na pco. Nechce ju ale liečiť zatiaľ hormónmi čaká že sa to ešte upraví.. Antikoncepciu chce nasadiť teda až v 15. Ale ako liečiť ten testosterón… Ako by ste postupoval vy pan doktor? Bude mať problémy otehotnieť keď sa to teraz nerieši? Ďakujem za odpoved

toto naozaj patrí do kompetencie špecialistu- detského gynekológa, hatk možno v  špeciálnych prípadoch nasadit aj pred 15 r. a to z liečebných dovodov- je to plne legitímne – teda ak hatk, tak s antiandrógennym efektom- ak je aj klinika- mastné vlasy plet, akné etc. dop. Vám ak ste nespokojná konzultovat iného detského gynekológa.

8. mája 2019
Pan doktor,prosim Vas byva pri izivani HST vytok,alebo nie?Dakujem.

nie to s tým nesuvisí ,ale mala by sa však po čase odstránit prípadná suchost slizníc…..ak nie, tak sa doporučuju aj lokalne estrogeny… ak sa Vám niečo nezdá tak na vyter

8. mája 2019
Pan doktor viete mi poradit nejake dobre analgetika na prekonamie menszruacnych problemov,lebo reklam je vela,len si vybrat!!!!!!

osobne doporučujem voltaren Rapid 1x denne ale!! musíte už 3-4 dni pred menzes začat brat hoci vas nič neboli plus 1. den menzes…..potom už hocičo

8. mája 2019
Pan doktor,mozu sa brat AD s HST???Dakujem.

ano môžete ale HRT sama o sebe ma mierny antidepresívny efekt, čiže možno by ste mohli aj vysadit po porade s psychiatrom

Stránka 1554 z 1669 « 1549 1550 1551 1552 1553 1554 1555 1556 1557 1558 1559 »

Aj Vy máte otázku?


Opýtajte sa lekára