MUDr. Jozef Španka

On-line gynekologická poradňa

slúži na konzultáciu otázok týkajúcich sa intímneho zdravia žien. Má len odporúčací charakter, vhľadom na to, že nie je možné dôkladne vyšetriť prípadné zdravotné ťažkosti, ktoré je potrebné riešiť návštevou odbornej ambulancie.

Vaše otázky budú zodpovedané do 24 hodín a denný limit je 30 otázok.

MUDr. Jozef Španka
gynekológ a pôrodník s 30-ročnými skúsenosťami www.ingyn.sk

6. februára 2020
Dobrý deň, prosím Vás, som v 22.týždni tehotenstva. Pohyby bábätka, ak to boli oni, som začala cítiť len nedávno a sem tam – niečo ako tik v svale. predvčerom už som to zacítila len dole v podbrušku, včera som to sledovala no nakolko mi pracovali moc črevá, nevedela som posúdiť a dnes zatiaľ stále nič. Je normálne, že v tomto štádiu, ak to boli pohyby, že ich teraz neregistrujem ? Iné problémy nemám. Myslíte, že je bábo len inak otočené alebo sa mám znepokojovať ? Pre istotu sa pýtam, lebo názory sú rôzne. Ďakujem

mate to ako sa popisuje v našich knihách…

6. februára 2020
Dobry den, v nedelu som zabudla zobrat tabletku a vcera som mala s partnerom sex s tym ze sa spravil do mna. Atk (sunya) som brala bez pauzy a som v 3. tyzdni uzivania. Je nutne uzit escapelle? Dakujem.

nie nedaval by som

 

6. februára 2020
Dobrý den. Vynechala som tri tabletky po sebe z HAK. Počas týchto dni som mala s partnerom nechraneny sex. Je mozne otehotnenie?

riziko je vyššie hlavne ak je parter zdravý….

5. februára 2020
dobrý deň pán doktor, môže prosím nespavosť súvisieť s hormonálnou hladinou alebo s čím?mám 39r. ,rovnako dĺžka menštruácie je 3 dni, kedysi to bolo 5 dní, čo teda nieže by som sa sťažovala….ďakujem

ano može to mat suvis  u časti žien s hladinou tyroxinu alebo estrogenu i gestagenu avšak ine príčinu su určite v prevahe….hlavne vo vašom veku

5. februára 2020
Dobrý deň.Chcem sa spýtať,či je Visanne antikoncepcia?Ďakujem.

nie ,ide o liek na endometriozu

5. februára 2020
Ďakujem veľmi pekne pán doktor za promtnu odpoveď. Ak je možné, rada by som Vám položila ešte doplňujúcu otázku a to – kedy je možné v takomto prípade zlého začiatku užívania veriť ochrannej funkcii antikoncepcie? Po 7 dňoch alebo po dobrati celého blystru? Prajem Vám aj Vášmu tímu krásny deň

min ochranna doba je 5 dní  v prípade aj sa pauza predlžila na 9 dní ak na viac ochrana je užť vyznamne narušená tbl brat dalej možno samozrejme lebo istý stupne ochrany tu je a pravidelnost cyklu ako tak nastavená……važny problém su pre ženu skor 4 po sebe neužite tbl a pravidelný styk so zdravým mužom…

5. februára 2020
Pan dr.,chcela by som sa Vas spytat,ci existuju aj volnopredajne gely na suchost posvy(som v klimaxe).Dakujem.

ano samozrejme učinnost je však len kratkodobá a nemá liečebný efekt…

5. februára 2020
Dobrý deň, objavilo sa u mňa svrbenie v pošve, nasadila som si rosalgin, od ktorého sa mi uľavilo, a príznaky miznú . Včera som mala s partnerom nechráneny styk. Má sa liečiť aj on? Partner nemá a ani nemal žiadne symptómy mykózy. Zapríčinila som si ju nadmerným užívaním sladkosti a prehnanou hygienou. Hrudkovitý výtok nemám, len svrbenie a raz pichnutie pri močení. Ďakujem

kvasinky nie su sex.prenosné ochorenie

5. februára 2020
Dobrý deň prajem pán doktor. Mám skoro 20 rokov a vo veľmi malom veku som prekonala toxoplazmózu. Na gyndu chodím pravidelne, nikdy to nebolo niečo vážne čo sa týkalo výsledkov. Chcela som sa opýtať. Celý život sa bojím že by som nemohla mať dieťa kvôli tomu ochoreniu no myslím si že doktor by zistil ak by niečo nebolo v poriadku. Vraj moje obavy sú zbytočné. Chcem sa opýtať vás, mohla by toxoplazmóza nejako ovplyvniť tehotenstvo alebo niečo podobné?

problém je len čerstvá nakaza hlavne  v I. trimestri, nie prekonaná infekcia..

5. februára 2020
Dobrý deň, v 7 týždni tehotenstva som bola na imunológii a spravili kožné testy na alergiu, alergickú reakciu som mala minimálnu (drobné začervenanie). Ja som si, bohužiaľ, neuvedomila, že to môže byť v tehotenstve problém a lekár ma na to neupozornil. Následne bolo u mňa zistene missed abortion, časovo to cca sedí na čas testov. Mohli mať podľa Vás tie kožné testy až taký vplyv na plod? Ďakujem za odpoveď.

nie to nie….príčinny missed ab su najmä genetické,

Stránka 1551 z 2128 « 1546 1547 1548 1549 1550 1551 1552 1553 1554 1555 1556 »

Aj Vy máte otázku?


Opýtajte sa lekára