MUDr. Jozef Španka

On-line gynekologická poradňa

slúži na konzultáciu otázok týkajúcich sa intímneho zdravia žien. Má len odporúčací charakter, vhľadom na to, že nie je možné dôkladne vyšetriť prípadné zdravotné ťažkosti, ktoré je potrebné riešiť návštevou odbornej ambulancie.

Vaše otázky budú zodpovedané do 24 hodín a denný limit je 20 otázok.

MUDr. Jozef Španka
gynekológ a pôrodník s 30-ročnými skúsenosťami www.ingyn.sk

19. októbra 2019
Pan doktor,prosim Vas je pravda,ze ak sa nelieci estrogenovy deficit a klimax hned od prvych potiazi,potom po par mesiacoch uz HRT nezabera????

nie nieje to pravda skor ten nastup byva spomalený…..napr, ak vyoperujeme vaječníky 50r žene, tak recept na HRT/ ak splna kriteria na liečbu/dostane už na klinike alebo sa hned hlasi u svojho gynekológa lebo príznaky sa objavuju veeelmi rýchlo a xceme ich mat podchytené…

19. októbra 2019
Dobrý deň. Je normálne, ak po douzivani Duphastonu dva-tri dni spininim, a az potom príde normálne krvácanie? Duphaston mám na úpravu cyklu, ale zatiaľ mám každý mesiac iný.. Ďakujem

naprosto

19. októbra 2019
Pán doktor, chcem sa spýtať či stačí užívať len Geriavit, alebo ešte k tomu treba užívať aj Bkomolex,celaskon,magnézium….???Ďakujem.

stačí len geriavit, mate tam všetko čo starší organizmus pre správne fungovanie a myslenie potrebuje

18. októbra 2019
Dobry den prajem,Som v18.1 tt a v prvom trimestri som bola na ultrazvukovom skriningu, kde lekar uviedol takuto pozn.:Vzhladom k vyslednemu riziku pre FGR odp.kontinualnu profylaxiu formoy low-dose ASP p.o. (100mg/24h) do 36.TG s event.dopnenim hematologickeho konzil.vysetrenia a vysetrenia ratio sFlt-1/PLGF v II./III.trimestri. Vcera som bola u svojho gynekologa a ten mi na odporucanie vysledku skriningu predpisal anopyrin – 1 tabletu denne. Ked som sa ho opytala kvoli comu, povedal, ze aby dietatko v poslednych tyzdnoch neprestalo rast. Doma som si potom precitala nieco o FGR a google nepise nic dobre.Co to prosim Vas znamena? Co sa moze stat dietatku? Je to bezpecne? Vopred dakujem.

skratku FGR ani nepoznám zrejme mate na mysli IUGR?… nizke dávky anopyrinu aspirinu do 100mg denne zlepšuju hemoreologicke vlastnosti krvi/ LEPšIE PRieTOKY, LEPšIE OKYSLIčENIE/a tiež posobia proti zražaniu krvi ako prevencia napr. pri vrodených trombofilných stavoch…..doležite bude však morfologicke vyšetrenie plodu v 22 týž a neskor v 32 týž. zatial sa neplašit aspirin 100 kludne berte

18. októbra 2019
Dobry den pan doktor prosim vas vyse dvoch tyzdnov mi meska menzes,zacala som spinit,aj mam vsetky priznajy ako pred menzes,spravila son si vsak test vcera poobede a dnes rano a oba su pozitivne. Myslite,ze mozem byt tehotna? Kedy treba k doktorovi? Dakujem

ak ide o želanu tehotnost gynekologovi tak o 2 týž. najskor…..kupte si ale kys. listovu a berte 1xdenne

18. októbra 2019
Pan doktor,mam na Vas otazku.Mam 49 rokov,rok uzivam HRT na zastavenie menzes,ktiry som naozaj za cely cas nemala.Myslite,ze uz doslo k uplnemu vyhasnutiu vajecnikov a uz nedostanem menzes a tym padom prejdu aj problemy(nervozita,naladovost.. .)?Dakujem za vysvetlenie…

riziko navratu menzes je minimalizovane/vek+ liečba/ ale uplne vylučenie krvácania/ nie menzes/ nieje …. vdaka liečbe je tiež menšie ako u inak neliečených žien… vekom to riziko bude dalej klesat ale na nulu nie

18. októbra 2019
Dobry den,pan doktor.Chcela by som sa Vas spytat,ci je pravda,ze Tibolon v HRT je setrnejsi k zenskemu organizmu,no slabsie potlaca priznaky klimaxu(nesustredenost,osprostenost……)ako estrogen podavany v HRT??!Povedal mi to moj gynekolog,neviem ci aj vy mate nato rovnaky nazor,nerada „googlim“ co sa tyka zdravotnych a odbornych tem….Velmi pekne dakujem.

je to naozaj velmi indíviduálne Tibolon ma estrogenny efekt takže čo sa týka potlačania priznakov klimaxu

livial vs. ostatne HRT by som neriešil…… pravdu ma kolega čo sa týka receptorov prsnej žlazy nema taký vplyv ako klasicka HRT.

18. októbra 2019
Dobrý deň,Chcela by dom spýtať, má m potvrdené, že ovulácia prebehla asi 5-6.10, ale cca 4-5dní po ovulacii som začala mať hnedé výtoky s občasnou prímesou krvi. Na tehotenský test je ešte asi skoro. Včera pri odbere kultivácie, lekárka zistila krvácanie krčka. Spravila ster na onkomarker, kultiváciu..sliznica je vysoká.Vraj si zatiaľ má kúpiť Deflagynu a askorutin. Chcem sa spýtať, ako hlboko je bezpečné zavádzať aplikátor( má totiž 20cm) ak je šanca, že som tehotná…nerada by som o dieťa prišla pred mesiacom som totiž po umelom oplodnení spontánne potratila. Kolko askorutinu denne je bezpečné užívať kým sa potvrdí resp.vyvrati tehotenstvo? Vopred ďakujem

ten aplikator neublíži, ascorutin je obsolnetná liečba a v modernej gynekolog sa prakticky nepoužíva/je „slabý“/ test najskor 14 dni po styku, lepšie 21..ak sa samozrejme nedostaví menzes

18. októbra 2019
Pan doktor,mam 46 rokov,uzivam HST,co by ste mi k tomu doporucil uzivat Geriavit alebo Wobenzym????

Geriavit

18. októbra 2019
Prosim,je pravda,ze sa da predavkovat vitaminom B….????

jedine ak by vas zrazil kombajn s obilím….. B je rozpustný vo vode ma nulovu toxicitu všetko nadbytočné sa vymočí ….pod. ako C.

Stránka 8 z 393 « 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 »

Aj Vy máte otázku?


Opýtajte sa lekára