MUDr. Jozef Španka

On-line gynekologická poradňa

slúži na konzultáciu otázok týkajúcich sa intímneho zdravia žien. Má len odporúčací charakter, vhľadom na to, že nie je možné dôkladne vyšetriť prípadné zdravotné ťažkosti, ktoré je potrebné riešiť návštevou odbornej ambulancie.

Vaše otázky budú zodpovedané do 24 hodín a denný limit je 20 otázok.

MUDr. Jozef Španka
gynekológ a pôrodník s 30-ročnými skúsenosťami www.ingyn.sk

23. augusta 2019
Pan doktor,mavam bokesti v podbrusku,slabe svrbenie v posve.Bola som u gynekoliga,urologa,tam je to v poriadku…Neviete mi prosim povedat s cim by to este mohlo suvisiet,popr.na ake vysetrenie este ist…???Dakujem.

ak su bolesti dlhodobe a všetky vyšetrenia su negatívne robíme laparoskopicke vyšetrenie na potvrdenie ev vylučenie gynekologickej pričiny bolestí..tzv. Pelvic pain syndrom

23. augusta 2019
Pan doktor,na inf.vysetreni mu zistili mierne zvysene yersinie,mozu mat vplyv aj na gynekologicke problemy….

to Vám povedía na infekčnom…..ak ide o patogenne formy yersinii tak zaleží kde ich zistili

23. augusta 2019
Dobrý deň. Mám na vás otázku. Beriem atk pravidelne už asi rok no tentokrát sa do mna priateľ spravil. Mala som deň pred menštruáciou a beriem atk no bojim sa. 6 dni po pohlavnom styku má bolia kríze a to počas atk sa mi nikdy nestalo. Je šanca že môžem byt tehotná vzhľadom na to že som mala deň pred menštruáciou a beriem pravidelne atk?

ak ste riadne užívali a nezvracali ev nemali hnačku do 3hodín od užitia- bez obáv…. či sa spravil raz alebo 100x za mesiac je to jedno- nemáte ovuláciu

23. augusta 2019
Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, či môže užívanie lieku Norethisteron ovplyvniť výsledok tehotenského testu. Pred cca 3 týždňami som bola u svojho gynekológa, po vyšetrení mi nasadil lieky na posun cyklu. Užívala som ich 9 dní. Po vysadení menštruácia neprišla. Tri testy ukázali pozitívny výsledok. Je možné, že som naozaj tehotná? Nezistil by to lekár pri vyšetrení? Vopred ďakujem za odpoveď.

norethisteron nemá efekt..gynekolog može zistit  tehotnost ak meška menzes aspon par dní…

23. augusta 2019
Dobrý deň , chcem sa spýtať , mám plodné dni a boli ma len jeden vaječník čo to môže znamenať? je to normálne pri plodných dňoch?

ano ovulácia je len z jedneho

23. augusta 2019
Dobry den, pan doktor, Pharmatex cipky (kapsule) dostatocne ochrania ? Partner si moze po styku dat sprchu? Na umytie intimnych miest aku kozmetiku by ste poradili? Mydlo,ktore pouzivame na ruky je detske (znBupi),moze sa na umytie pouzit toto mydlo?Nemoze partner dostat z pouzivania cipok nejaku reakciu? A ako casto sa mozu cipky pouzivat? Moze sa to pouzit hned ? Aka je podla vas najlepsia antikoncepcia? Dakujem.za vasu odpoved

na intímnu hygien v suvisloti so stykom používat len Mydlo Saforelle /z lekárne/

https://wanda.pluska.sk/pharmatex-nova-generacia-lokalnej-antikoncepcie/sex-a-vztahy/antikoncepcia/537359.html

23. augusta 2019
Dobry den, chcem sa vas opytat na vasu radu,aku nehormonalnu antikoncepciu odporucate? Pocula som o Pharmatexe ze je velmi ucinny Moze sa krem, resp. kapsule nespravne zaviest? S partnerom hladame alternativy ochrany, HAK nemozem brat, kondomy a teliesko nechceme pouzivat… Styk si vsak chceme uzit bez akychkolvek obav… Dakujeme za vasu radu

osobne som za Pharmatex čípky alebo krem ide len o to, aby boli správne používane presne podla navodu……pozrite Google mam tam nejake staršie články na tu temu… spolahlivost hatk alebo IUS Mirena,Jaydess  však Pharmatex nedosahuje, ale je zasa daleko spolahlivejší ako kondom…….na intimnu hygienu treba pred a po styku používat mydlo Saforelle/ z lekárne/ ak xcete zvyšit spolahlivost- v čase ovulácie môžete kombinovat s prerušovaanou súložou- to je len moja „rada“, ak by ste mali „panický“ strach- vyrobca o tom nehovorí…

https://wanda.pluska.sk/pharmatex-nova-generacia-lokalnej-antikoncepcie/sex-a-vztahy/antikoncepcia/537359.html

23. augusta 2019
Dobry den pan doktor, som v 11 tt, konkretne dnes je to 10 tyzden a 1 den. O tyzden ideme letecky na dovolenku na Kretu (jedna sa o 2 hodinovy let). Pytala som sa svojho gynekologa ci mozem cestovat – ci to nepredstavuje nejako riziko (nadmorska vyska, tlaky, …), jeho odpoved bola, ze mozem. Buduci tyzden budem uz v 12 tyzdni a mam dost obavu a strach, aby som malickemu neublizila a nevycitala si to potom. Aky je Vas nazor? Dakujem.

suhlas s vašim gynekolom…..ak ste inak ok nemali ste predtým potrat alebo rizikovu graviditu….lety do 2 hoín su relatívne bezpečné….tie „tlaky“ su problém skor ku koncu tehotnosti a to zasa  po 32 týž ani na palubu velké spoločnosti nepuštaju- hrozí tam predčasný odtok PV

23. augusta 2019
Pan doktor,chcela by son sa Vas spytat,ake su priznaky zapalu vajecnika a akym sposobom sa to da zistit?Dlhsi cas totiz pocitujem bolest v pravom podbrusku,slabiny,krizov a ako keby bolest v pravom bedre.Bola som aj na ortopedii,v poriadku.Moze to suvisiet aj s vyhasinanim vajecnika?Som totizti v menopauze.Na poslednej prehliadke u gynekologa mi robil ultrazvuk,no zapal nezistil,len povedal,ze lavy vajecnik uz nefunguje a pravy uz iba slabo..Moze to byt pricina tych bolesti,ked ma akurat boli prave prava strana?Prepacte za dlhu otazku,len uz neviem kto by mi pomohol,alebo aspon poradil…..Dakujem.(mam 44 rokov).

ak vas to boli aj teraz, musite na vyšetrenie, zapal byva vo veku perimenopauzy skor raritou a „vyhasínanie“ nebolí..vôbec nemusí ist o vaječník alebo o zapal….

23. augusta 2019
Dobrý deň prajem.Chcela by som sa opýtať. V cca 4 skroo 5 týždni tehotenstva ( čo som žiaľ v tom čase nevedela) som skončila so zápalom stredného ucha. Cca 4-5 dní som užívala tabletky ( Paralen 3x denne) Pamycon a zároveň aj antibiotikum Azibiot (3tabl s učinkom na 10dní). Keď mi zápal začal ustupovať tak aby som sa náhodou na Pn nenudila 🙂 tak ma do toho seklo v chrbtici. Seknutie bolo natoľko silné že mi bola pichnutá infúzia a na bolesť tramal. Následne som naďaľej užívala Guajacuran ( čo asi nevadí) 1x denne Aflamil (prášok na bolesť) a 2x denne Dorsiflex kt.je v tehotenstve zakázaný. Celkovo som ho zjedla asi cca 10ks. Chcela by som sa opýtať, či je možné že by to mohlo mať pre vývin plodu nejaké následky. Rsp či je tam riziko alebo v tom čase tie tabletky na plod ešte účinok nemajú. Bola som u svojej gynekologičky ale tá sa k tomu vôbec nevyjadrila.Tak neviem. Za odpoveď Vám vopred veľmi pekne ďakujem.

žiadny zapal alebo podavanie liekov do 3 mes., nieje pre plod dobre, ale to neznamená že bude automaticky poškodený…..poškodené bunky sa vedia nahradit a oparavit..väčšinou platí teoria“ všetko alebo nič „hlavne pri vírusoch/ bud sa tak poškodí že dojde k potratu alebo sa plne obnovi/..teratogenne lieky ste neužívali…..nik Vám však zaruky do 12-14 týž neda potom už je situácia v prospech plodu ovela lepšia, lebo organogeneza je ukončená…..kolegyna gynekologička to dobre vie, malo to rovnako ako ja v 1. ročníku- učebnica Embryologie pre lekárske fakulty- treba sa pýtat určite by ste to z nej vydolovala:)

Stránka 1 z 290 1 2 3 4 5 6 »

Aj Vy máte otázku?


Opýtajte sa lekára