MUDr. Jozef Španka

On-line gynekologická poradňa

slúži na konzultáciu otázok týkajúcich sa intímneho zdravia žien. Má len odporúčací charakter, vhľadom na to, že nie je možné dôkladne vyšetriť prípadné zdravotné ťažkosti, ktoré je potrebné riešiť návštevou odbornej ambulancie.

Vaše otázky budú zodpovedané do 24 hodín a denný limit je 20 otázok.

MUDr. Jozef Španka
gynekológ a pôrodník s 30-ročnými skúsenosťami www.ingyn.sk

21. septembra 2019
Dobrý večer, môže pohl. styk „vyvolať“ to, že menzes príde skôr, o cca 2-3 dni?

ako to bola „divočina“ tak  ano….može to urýchlit…

21. septembra 2019
Pan doktor, je moznost,ze by test neukazal tehotnost ? Podla vypoctov by som mala mat ovulaciu, bolia ma krize, mam zltkasty velmi husty vytok. Je mozne tehotenstvo? Posledny nechraneny styk som mala 5.8., od vtedy bola aj menstruacia. mozno sa pytam blbost, len zvazujem, kedze ma pocas ovulacie nikdy tak nebolelo v podbrusku a krize..

možete test zopakovat alebo ak mate obavy tak gynekolog a test z krvi…..ak bol riadny menzes v termíne tehotná nie ste…

21. septembra 2019
Prosím Vás pomáha hatk potláčať točenie hlavy počas menzes?Mám 25 rokov a tento problém ma už dlhší čas trapi,no až teraz som sa rozhodla konečne to riešiť.Priznam sa,bála som sa problémov po vysadení hatk,o ktorých mi povedal môj gynekológ (že vraj väčšinou po vysadení sa problémy vrátia a dokonca ženy trpia depresiami).Ďakujem.

ak mate realne nízky tlak …?…tak hatk určite niečo pomože ale doležita je aj strava- riadne jest hlavne ráno ….hydratácia… dop. nízkodávkovu

21. septembra 2019
Dobry vecer pan doktor. Prosim Vas o radu. Nedari sa mi otehotniet cca 4 mesiace, skusila som si robit ovulacne testy od skoncenia poslednej Ms, ale ani jeden mi nevysiel pozitivne ze by boli obe ciarky rovnako silne. Mala by som si dat u mojho gynekologa spravit hormonalny profil? Zisti tym, ci prebieha u mna ovulacia? Dakujem za odpoved

ak mate pravidelný menzes pokračujte v snahe…. 4 mes je malo ..ak do decembra nič, tak spermiogram partnera..klud…. trebA si uvedomit ,že“ plodna“ ste cca 24 hodín do mesiaca….

21. septembra 2019
Pan doktopr, veľmi pekne ďakujem, pisala som Vam o tom špinenii, ktoré ma trapi.No na maternici mam 2 male myomy uložene intramuralne a lekar mi na to povedal, že taketo myomy sa neoperuju a že krvacanie a špinenie nemožu sposobovať, lebo nezasahuju do dutiny maternice..Nalez z hystologie Vam neviem presne opisať, lebo som vysledky nevidela, len lekar mi stale hovori , že sa nemam obyvať, keď hystologia je v poriadku, že to je smerodatne.Pan doktor, odporučil ste mi skusiť lieky s učinnou davkou dienogestu. Možem sa spýtať konkretne na nazov? Regres sliznice znamená, že bude krvacanie slabšie ?To špinenie u mňa može vyvolavať to, že mam niektoreho hormonu malo a neudrži mi cyklus, alebo ako si to vysvetliť? Pan doktor, ďakujem za Vaš čas a vašu odpoveď.

my potrebujeme tu sliznicu stencit tak aby krvácanie nebolo vôbec na to je vhodný dienogest, tibolon  alebo teliesko Mirena…. znovu navodzovat pravidelný cyklus po 50 to sa nerobí…….tie myomy by vadit nemuseli

21. septembra 2019
Pán doktor,zaujímal by ma Váš názor na menštruačný kalisok… Ďakujem.

som  velmi za mooncup ,ale ako ho budete tolerovat je iná vec….v UK je velmi rozšírený…. je velmi ekologický…skuste…pri najhoršom ho vyšmaríte do koša…

21. septembra 2019
Nedojčim stratila som v mlieko keď mal malý 2 týždne takže to je normálne ?

meškanie 4 dni  je v norme……ak bude 14 dní gynekologovi a predtým znovu test

21. septembra 2019
Dobrý deň mám 19 rokov mám 5 mesačného syna a deje sa mi to že minulý mesiac mi meskala 5 dní menštruácia ale keď sme si s priateľom dali červené víno na druhy deň som ráno hneď dostala mávam menštruáciu 6 dní ale minulý mesiac som mala 4 dní slabé krvácanie a piaty deň hnedý výtok tento mesiac my ale zase meska menštruácia 4 dní robila som si aj tehotenské testy 4 a každý mi ukázal negatívne . Neviete mi poradiť čo to môže byť ?

5 mes po porode je to ešte „normalne“ ….ak dojčíte tak uplne normalne…

21. septembra 2019
Pán doktor,môj gynekológ mi vysvetlil že tibolon má estrogenne aj progesteronovei „účinky“ a že má „lepší efekt“ pri liečbe a že pri jeho užívaní je menšie riziko rakoviny.Viwte mi to potvrdiť,prip.vyvratit?Pýtam sa preto lebo som zmenila gynekológa,ktorý mi na liečbu klim.syndromu doporučil Estrofem a terajší gynekológ mi doporučuje práve tibolon .Ďakujem pekne.

estrofem /  roky osvedčený/je čistý estrogen a možno ho brat len ak ste po hysterektomii lebo po čase by došlo zrejme ku krvácaniu sposobenej hyperpláziou sliznice maternice ……vyrobca ho už nevyraba v 2,mg podobe tak ak je nutne davame 2 tbl naraz/off label prescription/ak nemate maternicu liečba bola správna….

Livial / roky osvedčený/ma vyhodu že nema efekt na prsníky ako bežný estrogen…..  možno dávat i bez hysterektomie a ženám s nie uplne fyziologickým mamogramom

21. septembra 2019
Pán doktor, písali ste že nizkodavkova hatk nemusí stačiť.Vysvetlujem si to správne, že treba viac estrogenu,aby mi tie nervozity „zmizli“ čím skôr??? Nebolo by lepšie hneď dať vyššiu dávku, ako možno sa zbytočne mesiac trápiť?

na ochranu stačí aj ultranízka dávka 0,015mg EE na den…. akurát pri liečbe PMS / ak ide fakt o PMS?/ sa dop.  „normalna“ dávka a hatk  a ako gestagen- DRSP- drospirenon,kt, nezadržue vodu v tele……opakujem doporučuje neprikazuje..zatial nemente uvidíte

Stránka 2 z 339 1 2 3 4 5 6 7 »

Aj Vy máte otázku?


Opýtajte sa lekára