MUDr. Jozef Španka

On-line gynekologická poradňa

slúži na konzultáciu otázok týkajúcich sa intímneho zdravia žien. Má len odporúčací charakter, vhľadom na to, že nie je možné dôkladne vyšetriť prípadné zdravotné ťažkosti, ktoré je potrebné riešiť návštevou odbornej ambulancie.

Vaše otázky budú zodpovedané do 24 hodín a denný limit je 20 otázok.

MUDr. Jozef Španka
gynekológ a pôrodník s 30-ročnými skúsenosťami www.ingyn.sk


If you provide an Email you will receive a message, once your Question is Answered.

Odpovedam Vám , pan doktor. Na maternici mam male intramularne myomy, najväčši 21mm, ktoré mam už asi 17 rokov. Brala som dlhodobo Logest asi 8 rokov , v decembri minuleho roku vysadeny. 4 menštruacie po vysadeni prebehli v poriadku, aj keď pred menzesom par dni sa mi objavovalo špinenie, ktore som predtym nikdy nemala. V aprili menzes vynechal na 3 mesiace, potom prišlo 2 tyždňove špinenie a nasledne silne krvacanie, ktoré skončilo kyretažou. Vysleky histologie v poriadku. Mala som mally polyp ktorý bol odstraneny.Horm. profil – vysoky estrogen, nizky progesteron, FSH 16.Lekar mi povedal, že ten nizky progesteron mi može sposobovať silnejšie krvacanie. V oktobri mi menzes zase meškal 4 týždne, ale sliznica bola nizka 6Vted mm, y bol nasadený Duphaston na vyvolanie menštruacie a odvtedy ho beriem .Len ma trapi to špinenie.Odkedy uživam Duphaston navaly nemam skoro žiadne, predtým boli, hlavne keď menzes meškal. Toto je moj začarovany kruh, z ktorého sa neviem vymotať. Hysterektomiu podstupiť nechcem.Ďakujem 18. januára 2020

ak je sliznica uplne negat tak za spottingom može byt aktuálna davka Duphastonu . zrejme potrebujete o čosi viac…alebo  brat od 15 do 25dc nie 2×1 ale 3×1 /?/ alebo zmenit Duphaston za Norethisteron? alebo Proveru??? možno hraju ulohy aj tie myomy?…..ja by som mal inu filozofiu ak bol kyret ok a nexcete sa dat operovat- dal by som mirenu a ak by sa objavili navaly, potenie a pod. tak pridal by som čistý estrogen 1mg denne……ak by to zlyhalo robím hysterektomiu…….gynekologovia  aspon tí „áčkoveho typu“…radšej operuju ako liečia tabletkami/ bez zaruky uspechu/ lebo efekt je okamžity- mate svatý pokoj hned a my operateri tiež- všetci su spokojní operater-pacientka – partner….:))) ak sa dá tak hysterektomia vaginalna s rychlou rekonvalescenciu a bez jazvy.


Pekný deň. Čo môže spôsobovať v 16 týždni pichanie na pravej strane v podbrušku ? Ďakujem 18. januára 2020

častokrat je za tým natahovanie vaziv kt. držia maternicu v správnom anatomickom postavení…ona rastie…


Dobrý deň, dostala som od dr na žltkastý výtok Lomexin. Práve som pricitala prívalový leták kde stojí že sa neodporúča v 1 trimestri, ja som 8+2. Môžem ho používať alebo radšej nie? Ďakujem 18. januára 2020

nezakazuje sa.. infekcia samotna može byt ovela horšia ako liek samotný…do 12 týž je dobre  vyhnut sa všetkému, ale život je iný…


Pán doktor, prosím Vás je väčšie riziko trombozy pri užívaní Hatk, alebo Hry??? Ďakujem prajem Vám ešte pekný večer. 18. januára 2020

pri hatk a  paradoxne pri najmodernejších a najšetrnejších typoch….u II. generačnej hatk 80-90 tych rokov 20 stor. je to riziko ovela nižšie……pri HRT vzhladom na jej zloženie- telu temer vlastný estrogen – velmi nízke…


Brala som maitalon a teraz daylette od septembra. Odvtedy to špinenie prevažne cca v strede cyklu to mávam… 18. januára 2020

ak j sono maternice negat, a trvate na tbl.- forme hatk tak zmena na Jeanine/ original/ robí regres sliznice maternice a po čase  menzes zoslabne sem tam i absentuje a zlepší sa plet


Page 4 of 1086 ; 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »