MUDr. Jozef Španka

On-line gynekologická poradňa

slúži na konzultáciu otázok týkajúcich sa intímneho zdravia žien. Má len odporúčací charakter, vhľadom na to, že nie je možné dôkladne vyšetriť prípadné zdravotné ťažkosti, ktoré je potrebné riešiť návštevou odbornej ambulancie.

Vaše otázky budú zodpovedané do 24 hodín a denný limit je 20 otázok.

MUDr. Jozef Španka
gynekológ a pôrodník s 30-ročnými skúsenosťami www.ingyn.sk

15. júla 2019
Dobry den. Pan doktor chcem sa spytat na vas nazor. Som v 20tt, tripple testy mi vysli negativne a aj na sone vyzera vsetko v poriadku. Ale vsade citam ze tie tripple niesu velmi presne a ze casto sa stava ze aj ked su tie testy v poriadku tak mava dieta jednu z tych chorôb. Myslite si ze tie testy sa mozu mylit?

nie su 100% to je fakt, ale zasa falošne negatívnych je fakt minimum……..ak by ste mali obavy, tak amniocenteza/ hlavne ak mate nad 37rokov/ alebo Trisomy test z krvi- ten sa však platí….

15. júla 2019
Dobrý deň,mám 24 rokov, ešte som nemala pohlavný styk a uvažujem o očkovaní proti vírusu HPV. Chcela by som sa spýtať, aký je Váš názor na toto očkovanie. Osobne si myslím, že očkovanie je opodstatnené, no moja gynekologička tvrdí, že ide len o dobrý biznis a že mi to neodporúča. Podľa nej si zdravý imunitný systém poradí s vírusom aj sám. Celkovo sa u odborníkov stretávam s dosť protichodnými názormi a obe strany majú presvedčivé argumenty, takže je pre mňa ťažké zorientovať sa. Čo si o tom myslíte?Ďakujem.

je mi luto nazoru mojej kolegyne je to však je sukromný nazor…….biznis to určite je ako každý liek…. ale ta vakcina je určite skvela hlavne  na HPV 16 a 18 čo su onkoagresívne poddtypy a su najčastejší povodcovia rakoviny krčka maternice..vakcina zdaleka nieje dokonala ,lebo tých rakovinových serotypov HPV je vela ale tie najčastejšie mame podchytene…..na klinike sme často svedkmi toho, že imunita si neporadila sama i ked u malje časti dievča a žien a HPV pretrvava viac ako rok a mení cytologický nález !!!! Rozhodne som za vakcinaciu a ak ste panna vakcina ma max efekt…….čo by dali za očkovanie ženy ,kt maju male deti pred sebou par mesiacov života!!!!

15. júla 2019
Dobrý deň chcela by som sa opýtať posledný mesiac mám celkom zapachajuci výtok sem tam to na nejaký 3-4dni pomizne no zase sa to vráti teraz po menštruácii ho mám taký tmavo žltý a tak tiež zapacha od kedy to mám aj s menštruáciou to mam divné stále bola presná no začala meškať naposledy asi 6 dní nemám žiadne bolesti ani pri močení len ten výtok a meškanie menštruácie u gynekológa som ešte nebola menštruáciu už mám približne 3-4 rok zápach je celkom intenzívny.

nutný je vyter z pošvy a cielena liečba…. s nasl. prevenciou ..zrejme ide o črevne bakterie v pošve + gardnerella

15. júla 2019
Dobrý deň pán doktor. Dlhé roky som mávala problémy s dlhým cyklom, krvácala som aj 10 dní. Môj gynekológ mi predpísal Duphastom, ktorý keď som brala, cyklus bol pravidelný, menzes normálny. Posledné mesiace však Duphaston, a teda by som skôr čakala, že budem dlho krvácať, no dnes to je už 18. deň, čo mi menzeš mešká. Robila som si aj tehotenské testy, avšak tie sú negatívne. Okrem toho, že nemenštruuujem, veľmi ma bolia prsia a výtok je veľmi silný, avšak svetlý a nezapácha. Prosím Vás, je možné, že aj napriek negatívnym tehotenským testom, môžem byť tehotná? K lekárovi sa chystám až budúci týždeň po jeho dovolenke. Ďakujem veľmi pekne vopred za odpoveď. Prajem pekný zvyšok dňa.

nemyslím že ste tehotná podla toho popisu

15. júla 2019
Pan doktor, som v perimenopauze a kvoli silnemu krvacaniu po 2 mesačnom vynechani mi bola v utorok robená kyretáž. Vysledky z hystologie su OKOd .21. 7-3.8.mame planovanu dovolenku k moru. Dnes som bola na kontorle a pan doktor ma presviečal, aby som na tu dovolenku išla. Nasadil mi od stredy Norethisteron 2*1tabl.Bojim sa , aby som po tom Norethisterone zase silno nekrvacala. On mi ale povedal, že by to malo mať skor opačny vyznam, že sliznica maternice sa uživanim tabl. zmrazi, zastavi sa rast sliznice a po vysadeni pride menzes a mala by byť slabšia, pretože po kyretaži ešte je nizka sliznica a vplyvom liekov nenarastie. Pán doktor mate totožny nazor s mojim lekárom?Nemožem mať po vysadeni zase silne krvacanie? Ďakujem za odpoveď.

suhlasim s vašim gynekológom…..dovolenka je i tak teraz pre Vas priorita, postupoval by som rovnako

15. júla 2019
Pán doktor, aký prirodny pripravok by ste odporučil v klimakteriu na nepravidely silny menzes, navaly, potenie, podraždenosť,.Može byť aj zvyšena unava priznakom klimaxu.? KO mám v poriadku. ďakujem.

take niečo neexistuje….žiadny prírodný prípravok na to , čo opisujete absolutne nestačí…

14. júla 2019
Dobrý deň pán doktor chcela by som sa opýtať bol mi predpísaný Maltofer a Anopyrin po jednej tbl. denne z dôvodu potratu v 18tt(všetky výsledky mam v poriadku akurát malo železa) či to ma vplyv na menštruáciu začala som o týždeň skôr špiniť so slabým krvácaním (po utretí na toalet. p.) je potrebné navšt. gyn. ambulanciu? Som 4.mesiace po potrate bez kyretáže a menštruácia je pravidelná. Ďakujem

ano može za tym byt anopyrin ..gynekologovi ak je to slabe ist hned nemusíte……

14. júla 2019
Dobrý deň. Mám nepravidelnú menštruáciu teraz mi to mešká 4 dní, používam pfarmatex čapiky ako antikoncepciu,ale zabudla som ju dať a mali sme nechránený pohl. styk. Ako na potvoru po 7 rokoch. Moja otázka môžem užiť tabletku PO ak užívam magnerot, citalopram, euthyrox a mam v papieroch aj varixy? Ďakujem

tbl Escapelle ma vyznam do 48 max 72 hod od styku……tbl Ellaone max.do 5 dní….. užit môžete na tie lieky čo píšete ak ste ale do 5 dní čo zrejme je ovelaviac…. ….urobte si test možno za tým meškaním nieje vôbec gravidita.

14. júla 2019
Dobrý deň. Už asi pol roka mám slabšiu menštruáciu ako som mávala a pridružili sa aj bolesti brucha a svrbenie v intímnej oblasti. Bola som s tým u lekára kde mi bola zistená cysta 7 cm. Lekár mi odporučil operáciu. Ja mám však bolesti len v súvislosti s tým svrbením. Keď sa preliečim antibiotikami chvíľu je dobre ale potom sa to zase vráti. Môže cysta spôsobovať tieto zápaly? Ďakujem za odpoveď.

cysta 7cm / iked sono nepodozriva/je dovod na operáciu i ked to nebolí proste všetko nad 5cm musí ist von na histologizáciu hlavne ak už to je to 6 mes a nezmizla nezmenšila sa………dop. odobrat pred operáciou onkomarkery…..riešte:(

14. júla 2019
Dobrý deň som na ceste na dovolenku a zistila som,že som zobrala prázdne balenie duphastonu ktoré mi predpísal lekár na udržanie plodu…som v 8tt a na dovolenke budeme 7 dni môže nastať nejaké riziko poškodenia plodu alebo potratu ak ho nebudem užívať týždeň? V januári tohto roku som mala MA preto od začiatku tehotenstva beriem tieto lieky mám zo sebou aspoň acidum folicum…ďakujem za odpoveď

klud:)…nie je to žiadna katastrofa je to len pomocný liek kt. davame často z alibizmu a pre pocit že žena niečo užíva na udržanie i ked samozrejme že čosi pomaha ale nie dokonalou prevenciou-MIssed ab….príčina včasných potratov su hlavne genetické……dop skor kludovejší režim, ac. folicúm samozrejme dalej, možet si kupit magnézium…..a nerad to píšem sex radšej nie alebo veeeelmi šetrne

Stránka 7 z 242 « 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »

Aj Vy máte otázku?


Opýtajte sa lekára